Дом за бездомните от общината

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Кризисен център за настаняване на бездомни хора започва работа от утре – 19 декември, в София, каза за БТА директорът на дирекция „Социални дейности“ на Столична община Минка Владимирова.

Вече трета година общината организира мобилни групи от социални работници, които вечер дежурят и реагират на сигнали за изпаднали в нужда бездомници, които се извозват до места за настаняване.

От тази зима мобилните групи ще настаняват намерените на улицата хора в Кризисния център, а не директно в Центровете за временно настаняване.

Цялата новина

Преди няколко дни на пазара до нас се появи бездомник, отчаян дотолкова, че искаше да сложи край на живота си. Замислих се тогава как бихме могли да помогнем на такъв човек, освен със стандартните хранителни продукти. Не се сетих за нищо.

В Испания, където съм прекарала най-много време извън България, има работеща и най-вече известна на всички система за помощ на такива хора. Освен Червеният кръст и Самура, там църквата изпълнява такава социална роля.

Тук, мислех си, държавата не се грижи за никой. Горната новина показва, че това изобщо не е вярно, просто не се говори за това.

Ако и вие попаднете на човек в нужда, можете да се свържете със социалните служби на този телефон:

Център за временно настаняване на бездомни хора
Директор: В. Рунева
Адрес: гр. София, ж.к. „Красна поляна”, ул. „Ришки проход“ № 2
Тел.: 920-18-07