Кокосово масло за всичко

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Има два аромата, които могат да ми върнат усмивката – ванилия и кокос. Добре де, и мартини, но то не е здравословно.

И двете се намират във всякакви състояния и могат лесно да се превърнат в сладкия път към миг блаженство.

Кокосовото масло във всичките му разновидности се оказа много полезно за кожата, косата и лицето. Разбрах го докато бременеех и се чудех с какво да намажа растящия си корем, след като ми свърши зехтина за готвене.

Кокосовото масло беше следващия ми избор, направен почти случайно. Попрочетох, поразбрах и се сдобих на бърза ръка с буркан от въпросното масло.

Единствения минус беше, че не миришеше. Ама кой да дочете статията до края, хората си бяха казали, че ароматът се съдържа само в Extra Virgin маслото, не и в другите видове.

Но здраве да е, мазах се напоително и обилно, ефект имаше, а за аромат си взех душгел кокос. Той, разбира се, има общо с кокоса само по картинката и по изкуствения аромат, но здраве да е, като правиш нещо полезно, може да си позволиш и нещо вредно.

Смисълът на всички тези поомазани с кокосово масло редове е, че ви препоръчвам горещо екстра върджин кокосово масло. То става за мазане на лицето, на устните, на тялото, на петите, на косата, на миглите, може да си направите палачинки с него, както и да намажете новороденото си бебе.