Сутрин с кафето – 2 февруари, 2013

Нередовната ми рубрика „Сутрин с кафето“ силно се влияе от 1)наличието на кафе вкъщи, 2) наличието на гости сутрин и 3) парче свободно време за писане. В последно време необходимите условия трудно се създаваха, но за миналото не се говори, защото то е минало :)

И така, ето какво прочетох с кафето тази сутрин.

Закриха сцена Николай Хайтов, Смолян остана без театър

Едно изречение от текста ми направи особено впечатление. „Сградата е с втората по големина сцена в страната след тази в НДК“. Тук спрях да се ядосвам. Както някой беше казал в коментарите във Фейсбук – това е комунистически мастодонт, който по никакъв начин не е съобразен с града и броя на жителите в него.

И още един коментар, който изчерпва моето мнение по темата: „Ако артистите вдигнаха за това толкова шум, колкото вдигнаха за субсидията на Пайнер, много театри нямаше да бъдат закрити“.

Нашите хора на изкуството се славят с голям талант и с малък бизнес нюх. А второто е необходимо, за да може първото да се развива в спокойна обстановка.

Градски тип: Елена Пенева

Много се радвам да чета интервюта с хора, които познавам, работила съм и изобщо – знаем се. Гордост една такава ме изпълва. Снимките са станали много сполучливи също.

Десетте тенденции в интериорния дизайн, за които ще се говори през 2013

Като се абстрахираме от факта, че в статията са използвани снимки, които се въртят в интернет-пространството от години (стола от списания и прозрачния офис в гората), статията е много интересна.

Тапицираните с цветни мотиви фотьойли много ми харесаха, май в Икеа имаха подобни платове….но млъкни, сърце, още кухнята не е оправена, аз за хола мисля.

И за финал – една снимка от групата „Аз карам колело“. Отне ми известно време, докато обърна внимание на колелото, наистина.

 

Пожелавам ви хармония!