Сутрин с кафето – 28 декември

 

От опит знам, че стартирането на нова рубрика е пълно с ентусиазъм, банери и добри идеи. И същият този опит ми е показал, че миг след това новата рубрика ти увисва като камък на шията и я мразиш, защото трябва и на нея да й обръщаш внимание, и в нея статии да качваш.

Въпреки това първоначалният ентусиазъм си е първоначален ентусиазъм и ще му се порадвам, пък после камъка ще го хвърля, ако много ми дотежи.

И така – новата рубрика „Сутрин с кафето“. Събира линковете към неща, които съм прочела с кафето сутрин (ама много находчиво заглавие измислих, ей).  Като казвам сутрин, имам предвид тъмни зори, някъде към 5.40. Тогава вече окончателно ми писва да се преструвам, че спя и ставам.

Преглеждам новините, т.е отварям Фейбук и оттам изскачат какви ли не интереснини. Реших да ги споделям тук, вместо на стената си там, защото видях какво виждат хората на стените си от моята сутришна активност – три екрана естреини вълнения. Смилих се над света и се прибрах в собствения ми блог.

Стига увод и ентусиазъм, ето няколко интересни за четене неща, на които попаднах тази сутрин, докато си пиех кафето.

Британският национален театър на живо в София, т.е почти. (това е линк, а не просто цветно заглавие, така че – клик)

Предават на живо новите постановки на театъра в 700 киниа по света, вкл. нашето Синема Сити. Има субтитри, много ми хареса идеята. Разбира се, няма да отида, защото избягвам да спя на обществени места. Щом ставам в 5 сутринта, ясно е, че 8 вечерта ми е тъмна нощ. Въпреки това – похвална инициатива, идете, гледайте и се върнете да ми разкажете.

Звездните бебета на 2012 (и това е линк, дам, дам). 

Имаше период, в който следях бременността на Бритни Спиърс и Анджелина Джоли по-стриктно от тази на сестра ми. После родихме с Марая Кери в един ден.

Оттогава звездите не са спрели да раждат, само дето аз спрях да ги следя така отблизо, което ме лиши от доза добри новини и умиляващи снимки като тази на Роби Улямс с бебе. И Аделе била родила, както и Тереза Маринова, пък аз думичка не съм чула за това. Тенденцията да си кръщават децата странно продължава, хубаво е когато някои неща остават непроменени.

Една майка решила да готви кекс с таткото, защото не били готвили от 20 дни. Резултатът е с много нутела, нервен смях и целувки за ядене, но вижте цялата история тук

Линд наредили шоколадови мечета из един идеален италиански площад, само за да го направят…още по-идеален.

 

 

А над всичко това едно достижение на общия човешки дух и ум снима най-прекрасните кадри на и извън света. Едно триминутно видео, което показва Земята отвисоко. Решава всички проблеми, защото доказва, че всичко е една дреболия.

 

Пожелавам ви усмивки!