Сутрин с кафето – 6 октомври

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

happyness-cup-1-700x450

 

Ако искаш това да е твоята неделна чаша за кафе, поръчай я от 1bike.bg

Кафето в неделя сутрин е свещено. Няма мръсна чиния, разхвърляна стая или събитие, което да ме отклони от това да си направя кафе, да седна и да си неделствам – с книга, с телефона, с блога, с трите едновременно.

От една година насам пръв компаньон (ама от къде ми идват на ум такива думи!) в осмисленото пиене на кафе ми прави апликацията Flipboard – събира статии по различни теми от различни източници, разлиства се по един наистина фантастичен начин и ми дава точно това списание, което ми липсва на български – интересно и смислено.

Ако имах достатъчно време, щях да превеждам  всяка статия, която чета, защото винаги е по-лесно да четеш на български, но пък тия езици трябва да ги упражняваме, така че – ето какво прочетох с кафето си във Fliboard на 6 октомври, неделя.

Седем вкусни дестинации, които да посетите с колело

(клик на заглавието, за да видите статията)

banner-shutterstock_16210528

 

Все някога ще направя сама така снимка, все някога. Междувременно, докато се чудя как да стигна с колелото от тук до Тоскана, си мисля, че между нашите села в Дунавската равнина със сигурност има не по-малко живописни маршрути за колело, ама като няма кой да ги изрекламира, ще подсмърчаме по Италия. Дали пък да не се заема лично с разучаването на междуселските гледки на запад от Плевен?

Непознатият Стив Джобс

След „Коко и Игор“ – книга за живота на Коко Шанел и връзката й с композитора Игор Стравински, оцених по достойнство биографиите на известните личности. Преди това ми се струваше безсмислено да чета как е протекъл животът на някой друг, защото така или иначе това няма да бъде моят живот.

Естествено, годините си казаха своето и се научих, че животът е низ от добре използвани случайности, предоствени ти, разбира се, абсолютно неслучайно.

Биографиите могат да покажат в няколко страници как един цял живот се е вил по завоите, издигал се е и потъвал, и да ни научи, че опция винаги има, че няма нищо истински фатално, освен смъртта. И че най-най-най-важното от всичко днес и винаги е, че сме тук и живеем. Как – определят добре използваните случайности.

Статията в Ролин Стоунс е от преди две години, но се появява отново днес заради годишнината от смъртта на Стив Джобс. Макар да не съм религиозен почитател на apple, влиянието, което този човек е оказал върху света, е абсолютно неоспоримо. А животът му – от гаража, през първоначалния успех на компанията, уволнението му от нея и връщането му в последствие, показва само, че правим всичко в живота си заради две неща – да сме обичани и да оставим нещо след себе си. Всеки го прави по своя начин.

Дори да си мислите, че знаете всичко за Стив Джобс, прочетете материала. Ще видите как човек се променя – вътрешно, истински, как амбицията води до алчност и безскрупулно отношение към другите, а после, заради шамарите на живота и раждането на децата, човек преоткрива истинския морал. И отново – как животът започва едва когато приемеш, че няма да си тук вечно.

Ултимативният калъф за телефон

909184a52b6edb0366813e2a8fa726a8

 

Идеален е, нали!

Да намерим работа на Киро!

И един последен линк, който събира в себе си и епъл и пътешесвията – Киро е на път да спечели най-добрата работа на света. Само трябва го побутваме с по един лайк на всеки 24 часа тук, за да го пратим на някои от най-интересните места на света, от където той да пише, снима и открива както той си може.

Спокойна неделя и успешна нова седмица! И здраве!