Търси се: Готварска книга

 

Tърся си готварска книга. С твърди корици, снимки, хубаво описана, не с грамове, а с мерителни чашки/лъжички, да е съвременна, но не съвсем „гурме“, за да става за всеки ден и всеки стомах.

Искам да е книга, а не сайт, защото книгата с набрашнени пръсти мога да я пипна, ама лаптопа – не.

Книгата мога да я разлистя и да се подсетя какво да сготвя. Цъкането по рецепти в грозновати сайтове с мигащи реклами не ме привлича, мерси.

А и вижте какви чудни и дивни поставки за готварски книги има

(бележка без връзка с постинга – българския вариант на Женени с деца е ужасно нелепа история)

Разрових се, без да се уморявам много, в разни сайтове на книжарници и открих нещо, което всъщност знам отдавна. В България рядко се срещат красиви корици. Готварските книги са с лошо качество, снимките са под всякаква критика, плюсът им е, че струват малко. Но по никакъв начин не предизвикват апетит и желание за готвене, ще ме прощават оформителите.

Освен това всички залагат или на пълнените чушки (от мамините по-хубави няма) или на „гурме“ изстъпленията като скариди с шоколад.

Трябва да е смесица между българска и средиземноморска кухня, да има рецепти с месо, ама не дивеч и задължително рецептата за крем-карамел, че баба ми ще ме набие, ако й се обадя още веднъж да я питам 7 или 8 яйца се слагаха.