10 приложения на мидичките от морето, като не броим изхвърлянето им по Коледа

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Мидичките са валутата на лятото, казах вдъхновено онзи ден, напълних всичките си джобове с миди и когато се прибрах в София, си спомних, че имам още 800, набутани в една кутия.

Да събираш мидички е като да събираш кестени. Правиш го с голяма радост, ръката ти сякаш сама се протяга към тях, а после си биеш главата как да набуташ по-навътре под леглото двете торби кестени или миди.

По Коледа всичко отива на боклука, за да отвори място на дядоколедовските украси.

И така до следващата година, в която мидичките изглеждат още по-лъскави, още по-морски и ни изпълват с още по-голяма решителност, че ТаЗИ ГОДИНА НАИСТИНА ще направите нещо с тези миди.

Е, аз направих. Прибрах тазгодишните при миналогодишните, след като се опитах да направя поне едно от десетте предложения, които намерих, но вродената ми непохватност ми попречи да се развихря.

Затова пък съм сигурна, че поне двама от вас са сръчни достатъчно, че да направят свещниците от мидички, а за един със сигурност знам, че знае как да пробива мидичките така, че да не се чупят и да прави разкошни висящи украшения.

И така, вижте какво можете да направите от всички събрани миди, така че да им се радвате поне до октомври, когато официално се разрешава стартирането на коледната украса.

Обърната чаша е личния ми фаворит и всъщност я правя всяка коледа. Можете да сложите всякакви джуднджурийки – мидички за лятото, сухи листа, шишарки и кестени за есента и елхови клонки и топки за Коледа.

candle-decorating-with-glasses

Свещник с мидички, втори вариант :) По-безопасно е от коледния му вариант, защото мидичките не горят както клонките и пластмасовите играчки.

decorating-ideas-seashells2

Рамки за снимки с миди. Можете да направите от няколко летвички и стъкло или да намерите в магазините подходяща рамка, в която да изсипете летните си съкровища.

Decorating-ideas-with-seashells2

Ключодържател с мидички е хубава идея и за някоя лятна вила в Синеморец. На вашите ключове мидите ще ви напомнят, че някъде там има плаж, море и слънце, вместо прах, задръстване и кисели колеги.

diy-driftwood-sea-shells-craft-ideas-home-key-chain

Плаж в чаша. До компютъра ще действа като мента, глог и валериан. Като ви писне, подръже чашата в ръка, вгледайте се в песъчинките и си спомнете, че работата е само някакви си осем часа от денонощието. И че морето е на 4 часа път.

glass terrarium

Свещи миди. Ако не знаете откъде да вземете парафин и фитил, ще ви подсетя, че можете да разрежете една свещ с нож и да си направите малки свещички.

modern-interior-decorating-ideas-natural-materials-eco-homes-10

За малки сръчковци, които могат да направят от мидичките всякакви животни. Лепи се с лепило.

seashells-decor-ideas-seashell-craft-pictures11

Още мидички- свещи. Представете си ги наредени по ръба на ваната, на перваза на прозореца или на масата – разкош.

ss_Shell-Decorations-Ocean-View_Light_350

Солнички-мидички. Намирам го за гениално просто решение.

table-decoration-ideas-summer-scallop-shells-instead-salt-pepper-shaker

И за финал, ако не ви се занимава нито със свещи, нито с продупчване на мидички, извадете два ретро буркана, сложете всички миди безредно в тях и ги сложете в центъра на масата и ги сложете в Кътчето на лятото.

 

Tidbits-Twine-Shell-Vase-Filler