3 идеи за мини първа среща

Седят три омъжени жени, вечерят, разбира се  паста и пият, естествено бяло вино. Говорят си – за децата си, за живота си, за мъжете си.

И трите са щастливи, но и трите мъничко съжаляват, че любовта няма никога повече да бъде „нова“. Ще е уверена, ще е изпитана, ще е доказана, подкрепена, вечна, хармонична, но никога няма да е отново нова.

„Влюбването ще ни липсва“, съгласяват се и трите.

На тях – може би да. За тях последната първа среща вече е отминала.

Но има толкова много други жени, които все още чакат, търсят, искат да намерят онази последна любов, след която всичко е много по-спокойно.

За всички тях женските списания произвеждат безбройни статии със съвети за първа среща, към които с удоволствие прибавям още една. Ей така, заради доброто старо време.

3 идеи за мини първа среща

Големият проблем на първите срещи е огромното притеснение дали ще има за какво да си говорите с този симпатичен, но почти непознат мъж.

И двамата се опитват да покажат най-доброто от себе си, да разкажат само най-смешните истории, за които се сещат, само най-светлите страни от характера си. Изпотени длани, едва забележими тикове, нервен смях, стрес. Още по-тежко ства, ако се окаже, че двамата нямате кой знае какво общо, а сте още на предястието.

Разрешението на този проблем е много прост и се нарича „мини срещи“. Спестяват време, нерви и задържат интереса до следващата среща.

При тях е важно да се уговорите, че ще приключат в определен час заради следващ ангажимент, а общата им продължителност не трябва да е повече от 30 минути.

Кафе преди работа

Сутришните срещи изобщо не са популярни, а са супер удобни. Няма опасност да сте изнервени от работа, защото изобщо не сте стигнали до нея.

Няма опасност да се появи с изцапана със сос от обяда риза, защото обяда все още не се е случил. Ухаете добре, имате свеж дъх на мента, а изгрева придава допълнителен блясък и на без това блесналите ви погледи.

Срещата приключва в началото на работния ден и имате цял ден да си мислите дали ще се видите пак.

Няма опасност и да се събудите в леглото на първата си среща и да се чудите дали принципно одобрявахте секса на първа среща или не.

Иначе казано – началото на деня може да се превърне в началото на красиво приятелство.

По едно малко

Вижте се за едно питие преди да отидете да вечеряте в уютната компания на собствените си приятели.

Така няма опасност да провалите цялата вечер, ако се окаже, че нещо не е както трябва. А ако пък ви стане интересно, можете да се видите отново след като се навечеряте с приятелите си.

Тъкмо ще им споделите първи впечатление и ще имате време да помечтаете преди следващата среща.

(Бъдещ) Приятел в нужда се познава

Съчетайте срещата с нещо полезно – седмичното пазаруване, купуване на нов диван или ремонт на автомобила. (Особено за последното, ако сте жена, имате нужда от мъжко присъствие, за да ви вземат на сериозно в сервиза).

Конкретната задача ще ви дадат солидна тема за разговор, която ще спаси първоначалните сконфузени минути.

Ще даде възможност на младежа да се прояви като джентълмен и в края на краищата, дори да не си допаднете, ще сте свършили малко полезна работа.

А любовта….тя се появява когато й дойде времето.