7 въпроса, които да си зададеш на рождения си ден

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Денят, в който си роден, е супер специален. Казвам го като някой, който се е родил и като някой, който е родил друг човек. 

Дълго време се чудех защо човек получава поздравления за рождения си ден, а не майка му, която, нали, го е добутала на света.

Но да се родиш е също толкова трудно, колкото и да раждаш. Започваш с искрицата желания за живот и успяваш да си проправиш път към светлината в дъното на много тесния тунел с цялата сила на малките си неукрепнали още мускулчета. 

И после се раждаш, по няколко пъти през живота си. И никога не е лесно. И всеки път трябва да се измисляш наново. Да почваш от нулата, сякаш току що си се родил…

Затова си обичам толкова много рождения ден – защото ме кара да си дълбая в ей такива мисли, докато се опитвам да запълня сатурновата си дупка с бейлис. 

Но е хубаво, ей, хубаво е да имаш още една година зад гърба си, в която си живял, смял, плакал и прегръщал. Много си обичам годините, от първата до настоящата и изобщо не се смятам за стара. Нищо, че така разправям на ляво и на дясно. 

Много съм си добре. И съм жива, и съм здрава. Какво повече да искам. Е, искам де. Все искам, но то все не е материално. Отговори искам, за живота, НА живота, отговори за хората, за събитията, за смислите и за съвпаденията…

Но за да получи човек отговори, трябва да знае какво да пита. Иначе все му викат: Добре, а ти? Пък това не е интересен отговор…;)

И така, какво да се пита човек в деня на рождения си ден, докато си посреща пожеланията, прегръща си семейството и благодари на майка си, че двете са положили усилия да (се) родят?

  1. Как мислеше, че ще изглеждаш на тази възраст, когато беше дете?
  2. Постигна ли всичко, което ти си пожела?
  3. За кои случки и събития от изминалата ти година си благодарен?
  4. Ако не знаеше на колко години ставаш, на колко мислиш, че ставаш?
  5. Кои са хората, които бяха до мен през тази година? Ще ги взема ли и в следващата?
  6. С кои постижения се гордея през тази година?
  7. Какво хубаво искам да ми се случи до следващия рожден ден?

Честит (ми) рожден ден!