Алое за пиене – с какво помага и защо започнах да го пия

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

От известно време започвам деня си с 50-60 мл алое за пиене с боровинки и ябълки. Действа ми много освежаващо, защото го държа в хладилник. Освен това ми успокоява съвестта, че давам на тялото си нещо полезно след ставане, вместо да го поливам направо с кафе.

Защо реших да пия точно алое на гладно?

Алоето е растение-чудо. Расте в пустинята, но е изградено от вода. Месестите му листа съдържат прозрачен гел, в който има цяла аптека полезни вещества. Те така и го наричат „аптеката на природата“.

Плътният слой гел в листата е богат на витамини, минерали и други хранителни вещества. Досега го ползвах само като козметика, веднъж даже и от истинско листо си направих гел-крем, а сега дойде ред и да го пия.

За какво е полезен и защо го пия аз: 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

->Нов сутрешен навик – ден 4<- От вторник всяка сутрин пия на гладно сок от алое вера с боровинки и ябълки. Как ми помага: За какво е полезен и защо го пия аз: ✔ При проблеми с храносмилателната система ✔ За засилване на имунната система ✔ За повече енергия Повече разказвам в новия си пост в блога, линк в профила. Добро ви утро! :) #drinkaloe #aloevera #newpost #estrellahealth #brandedcontent #newhabits #30dayschallenge

Публикация, споделена от Velina Tomova (@velina_estrella) на

Алое за пиене при проблеми с храносмилателната система

След зимата и яденето на „зимни“ храни вече усещах сериозна нужда от прочистване. Сокът от алое за пиене прочиства тънките черва, действа противовъзпалително и благоприятно на стомаха и червата.

Алое за пиене при запек

Това е моята причина номер 2, макар да не е прилично да се говори за тези неща. Пак благодарение на зимното хранене и липсата на много движение. Само ще кажа, че ефект ИМА.

aloe za piene
Дозата ми алое за пиене на ден е от 50 до 80 мл

Алое за пиене за засилване на имунната система

От 20 декември до 20 януари у нас имахме скарлатина, 3 вирусни инфекции, 6 хреми и 2 двуседмични кашлици. Като едно от двете родителски тела, не мога да си позволя да излизам извън релси и трябва да си помогна с нещо. Досега само алое не бях пила за имунната система, сега включвам и него, както се оказа, че правят много хора по света.

Алое за пиене за повече енергия

Това е моята причина номер 3, пряко следствие от предишната. Зимната половина на годината е изключително предизвикателна за мен – със Scribum.bg имам много работа, децата са или в боен или в боЛен режим – или ставаме всеки ден в 7 за училище, или ги гледаме болни и работим едновременно. Добре че работата ни го позволява, защото преди с офисния живот беше още по-трудно.

Това е когато се опитваш да снимаш преди да си се събудил :)

Та за да не се влача като парцал, се спрях на алое вера за пиене с боровинки и ябълки. Усещам благотворно влияние, освежена и по-активна съм.

В сокът от алое се съдържат доказано много витамини, та не е то самовнушение цялото това благотворно действие.

Избрах варианта с боровинки и ябълки пред чистия, защото прилича повече на натурален сок, а и към алоето са добавени антиоксидантите на боровинките и пектинът на ябълките, които също са полезни за здравето.

Поръчвам го онлайн от flp.bg