Бисквитената торта е детство, рожден ден и уют. Да ядеш бисквитена торта значи, че някой те обича. А когато ти започнеш да правиш бисктивена торта – има кого да обичаш завинаги.
И колкото и тирамисуто да се опитва да завзе нашите кухни, празници и следобеди, една хубава бисквитена торта винаги има място в сърцата и коремчетата ни.
Как се прави бисквитена торта е въпрос, който на пръв поглед има лесен отговор:
2 пакета обикновени бисквити, потопени в мляко, се подреждат в тавичка, намазват се с ванилов крем, редува се бисквити-крем поне три пъти, завършва с крем и настъргваш шоколад.
Ето и точните съставки и точната рецепта, ако не сте правили отдавна:
Към рецептата за бисквитена торта >>>
Да, ама не e само този вариант.В този се поръсва с орехи, а у дома – с шоколад. Можем да спорим и по другите съставки – трябва ли да са напоени бисквитите с мляко или ще омекнат от крема?
С правоъгълни или кръгли бисквити я правим. С шоколадови или с обикновени бисквити. В каква тава? Да чакаме ли да се стегне една нощ в хладилника или я почваме веднага?
За да сложи край на тези спорове, Престиж-96 правят анкета по темата. Питат на сайта си точно тези въпроси и скоро ще обявяват резултатите – как се прави бисквитена торта в България.
Можете да гласувате тук или да ни споделите в нашата вайбър група за вашата любима домашна торта. В събота и неделя калориите не се броят ;)
Още рецепти и мисли за готвенето:
Дубайски шоколад: Как един десерт се превърна в световна сензация