Търси се идеалната бисквитена торта на България

Виж още

Безсъние при пълнолуние – не сте сами в нощта

Пълнолуние е. Познава се по оцъклените посред нощ очи...

Когато  приятелите се превръщат в злодеи

Да имате близки приятели, е голяма ценност. Те ви...

Колко вида застраховка “Живот” има всъщност?

Да имаш застраховка “Живот” е голяма екзотика. По-екзотично от...

Постановката “Съседите отгоре” – гледайте задължително със съседите отдолу

“Съседите отгоре” е много смешна, разпускаща, добре написана и...

Сподели

Бисквитената торта е детство, рожден ден и уют. Да ядеш бисквитена торта значи, че някой те обича. А когато ти започнеш да правиш бисктивена торта – има кого да обичаш завинаги. 

И колкото и тирамисуто да се опитва да завзе нашите кухни, празници и следобеди, една хубава бисквитена торта винаги има място в сърцата и коремчетата ни. 

Как се прави бисквитена торта е въпрос, който на пръв поглед има лесен отговор: 

2 пакета обикновени бисквити, потопени в мляко, се подреждат в тавичка, намазват се с ванилов крем, редува се бисквити-крем поне три пъти, завършва с крем и настъргваш шоколад. 

Ето и точните съставки и точната рецепта, ако не сте правили отдавна:

Към рецептата за бисквитена торта >>>

Да, ама не e само този вариант.В този се поръсва с орехи, а у дома – с шоколад. Можем да спорим и по другите съставки – трябва ли да са напоени бисквитите с мляко или ще омекнат от крема? 

С правоъгълни или кръгли бисквити я правим. С шоколадови или с обикновени бисквити. В каква тава? Да чакаме ли да се стегне една нощ в хладилника или я почваме веднага?

За да сложи край на тези спорове, Престиж-96 правят анкета по темата. Питат на сайта си точно тези въпроси и скоро ще обявяват резултатите – как се прави бисквитена торта в България. 

Можете да гласувате тук или да ни споделите в нашата вайбър група за вашата любима домашна торта. В събота и неделя калориите не се броят ;) 

Още рецепти и мисли за готвенето:

Какво да сготвя за вечеря (реален списък)

Мусака, отричам се от тебе!

Дубайски шоколад: Как един десерт се превърна в световна сензация

Щипка разкош: Кутия за масло

Давайте лимоните!

Към Вселената: Една такава кухня, моля