Сезонът на книгите

Най-сладкия миг е когато най-сетне си успял да наместиш хавлията и чадъра спрямо най-красивата гледка на плажа и да си отвориш книгата.

Онази, която все я носиш в чантата в автобуса и над която заспиваш вечер, защото си смазан от работа.

Е, сега е нейният сезон. И както казва една приятелка – аз меря отпуската си по броя прочетени книги. Тази година беше много хубаво, три книги прочетох :)

А за всички, на които не им е останало място в багажа, по Черноморието, но и не само, започнаха да никнат като гъби малки мобилни библиотеки.

Кампанията Bosch Tiki Fans Roadshow 2019 е посветена на знанието и поощрява четенето на открито. Материалите и инструментите за изграждането на мобилни библиотеки са предоставени от Bosch, а участниците
сглобяват собственоръчно подвижните читални. След Благоевград, Враца и Карнобат, тази седмица инициативата
продължава на българското Черноморие.

Къмпинг Градина и къмпинг Смокиня вече посрещнаха мобилните библиотеки, а следващото събитие е утре. На 20.07.2019 г. в 10.30 ч. Bosch събира своите фенове в База за водни спортове Аркутино, където модератор на събитието ще бъде любимецът от телевизионния екран Део.

Участниците ще имат възможност да сглобят библиотека, както и да се включат в поредица водни приключения. Роудшоуто ще завърши своята обиколка на 27.07.2019 г. в европейската столица на културата – Пловдив. До момента кампанията събра над 150 доброволци, а общините и плажовете се сдобиха с дарени къщички за знания.

Видяхте ли вече някоя от мобилните библиотеки? Коя е вашата лятна книга?

Пишете ми, да обменим заглавия :)