Давайте лимоните!

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали на слънце и море, а не онези, киселите, които животът понякога има навик да раздава когато изобщо нямаш нужда от тях. 

Давайте лимоните и да идва лятото със спокойствието, ароматите си, бавното живеeне, долчевитата, горещите следобеди и крайбрежните вечери. 

Давайте лимоните, те носят аромата на живота!

Няма по-хубав, летен, свеж, ароматен и любим плод от лимона. Слагаме го в коктейли, в лимонади, носим го на тениските си към плажа, на покривките за обяд го слагаме, кухненските ни кърпи са с лимони, даже козметиката ни за лятото ухае на лимони, защото това Е лятото. 

И сега, докато още е юни и лятото тепърва предстои, нека се отдадем телом и духом на тази лимонена фиеста за всички сетива. Заповядайте!

Кухненски кърпи с лимони

Свежи, жълти и лимонени, кухненските кърпи са най-лесният начин да освежите кухнята си в началото на лятото. Една ползвате за ръце, една премятате небрежно на дръжката на печката, точно както правят в списанията и една ползвате за сервиране на…досетихте се, нали, домашна лимонада. 

Открихме тези кухненски кърпи с лимони в Sinsay само за 5.90 и ако кликнете тук, ще се озоват и във вашата кухня. 

Чаени лъжички с лимони, идеални и за сладолед

Бихме ги нарекли лимонадени лъжички, защото кой ли ти мисли за чай посред лято. Освен ако не е студен, всъщност…

Чаените лъжички с лимони са сладурско допълнение към всяка купа сладолед, а дългите им дръжки ги правят идеални за разбъркване на леда в лимонадата. 

Знаете ли, впрочем, защо в хубавите сладоледаджийници като Конфети, сервират сладоледа с лъжички с дълги дръжки? За да не се стопява прекалено бързо сладоледа заради топлината на ръката :) 

Ако ви допадат и на вас толкова, колкото на нас, от тук можете да ги поръчате директно >>> 

Кана за лимонада

Позабравихме май изкуството да сервираме, затова нека дадем крачка назад в “забързаното ни ежедневие” и си спомним, че ядем не само с устата и стомаха, но и с очите си. И няма нито една разкошна снимка на средиземноморски интериор, в която да няма хубава кана и няколко лимона. 

Хубава като тази например. В идеалния свят би трябвало да е стъклена, но тази пък не е чуплива, така че й даваме една червена точка. Ще стои чдуесно на кухненската маса с лимонената покривка и в ролята си на ваза със свежи полски цветя. Само не късайте макове, увяхват на мига и никога не изглеждат добре във ваза.

Кухненски съдове с лимони

Тук вече става наистина лимонено. Има чинии с лимони, чаши с лимони, кутии за чай с лимони, керамични кутии за брашно, захар и кафе с лимони, ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ С ЛИМОНИ. Стига човек да има достатъчно голяма провансалска кухня и почти неограничен бюджет, лимонените мечти могат да се сбъднат. 

Ако ли пък нямате нито грамадна кухня, нито грамаден бюджет, съвсем безплатно можете да си свалите тапети за телефон с лимони още сега и да задоволите лимонентата си страст на мига: 

Тапети за телефони с лимони

Лесно е, задържате на снимката, сваляте на телефона си, прилагате като тапет, наслаждавате се ;)

 

Аранжиране на маса с лимони

Лимонът е толкова жълт и свеж само по себе си, че не му е нужно нищо повече от това просто да бъде оставен на средата на масата и да хубавее. Направете си експеримент и разчистете всичко от кухненската си маса. 

Сложете по средата три лимона. Кухнята светва, нали ;) 

Ето още лимони за наслада на очите, честно откраднати от Пинтерест: 

Писмата са най-романтичният начин да поддържаме връзка. Ако искате да получавате всяка статия от Estrella Life Society в мейла си, оставете ни вашия. Ще ви пишем!

Ще си пишем!

Please wait...

Благодарим ви, очаквайте писмо!