Добре че имах застраховка, когато…

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

След 15 години корпоративна работа с всякакви социални придобивки, миналата година реших да започна собствен бизнес.

Разказах ви повече това тук:

От един месец не работя в офис, ето как си живея сега

Бях ентусиазирана от новите възможности, но знаех, че ще ми липсва допълнителното здравно осигуряване, с което бях свикнала.

То ми даваше възможност да си запазя лесно час при специалист, не ми се налагаше да чакам за направление, можех да си правя безплатни изследвания, беше ми поета дори VIP стаята в родилното.

Макар да нямах намерение да раждам повече, знаех, че допълнителното здравно осигуряване е удобство, от което не искам да се лишавам.

Повечето застрахователи обаче предлагат подобни услуги само за компании с повече от 10 служители. Моята компания беше с един служител – аз.

Свързах се с мой познат – консултант по застраховане в Global Life. Той ми предложи лична здравна карта, с която да ползвам същите привилегии, каквито имах в голямата корпорация, но при сегашното ми положение на самоосигуряващо се лице.

Издаването на самата карта стана много бързо и аз отново имах спокойствието, че ако ми се наложи да се погрижа за здравето си, това може да стане бързо и без разходи.

Нямаше как да знам, че още на следващия месец ще ми се наложат два прегледа при специалисти, за които запазих час „от днес за утре“. Те ми назначиха серия хормонални изследвания, които по принцип не се поемат от здравната каса изцяло.

И добре че имах застраховка, защото всичко това беше поето от застрахователното дружество.

Сега, ако работата ми намалее заради ситуацията с коронавируса, съм спокойна, че дори да ми се наложи да се лекувам от нещо, няма да плащам. 

Повече за тази здравна карта вижте тук >>