План „Вечна младост“ в действие или с какво се мазах последните два месеца и има ли ефект?

Оплаках ви се, че не ми се остарява тук >>>. Сега ще ви се похваля какво ми казаха на дермоанализа, на който ходих и как върви борбата с бръчките през последните два месеца.

Но го правя не заради самата хвалба, но и за да съм ви полезна, ако и на вас не ви се иска да се превърнете в изсъхнала стафида.

Значи, първо, какво представляваше дермоанализа.

Това е апарат с накрайник, който засича и отчита състояние на кожата по няколко показателя – хидратация, ниво на мазнини (което е различно от влагата), пигментни петна, еластичност, дълбочина на бръчките.

Моята кожа се оказа на възраст 30 години, а не на 38, на колкото съм. Основната причина за това обаче не е перфектния ми режим за грижа за кожата, а добър ген и непушене.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Velina Tomova (@velina_estrella) на


Така че извод номер 1: Хубавата кожа първо е ген. Но грижата за нея помага да покажеш кожата си в най-добрия си вид.

Ако пушех и не си махах грима и не си ексфолирах кожата, едва ли щях да изглеждам като на 30, въпреки добрия ми ген.

Извод номер 2: Грижата за кожата е сериозна и важна задача.

Кожата ни е най-големият орган. Той е връзката ни, но и преградата ни от околния свят. Грижата за кожата не е суета, а необходима грижа за филтъра на тялото ни.

Извод номер 3: Има смисъл да си постоянен и продуктите работят, само ако ги ползваме правилно

След като дермоанализа приключи, консултантката ми даде важни насоки за грижата за кожата, които аз, разбира се, знаех, но не прилагах. Например, че трябва всяка божа вечер да си мия лицето с измиващ гел, не само да го лигавя с тоник, защото не е достатъчно.

Прибрах се вкъщи твърдо решена да правя всичко както трябва в продължение на 1 месец и да ви кажа дали има ефект или не.

Е, има. Използвах в синергия система за хидратиране на кожата с растителни стволови клетки.

Вечер стъпка 1: Махам грим (ако евентуално имам, което не се случваше често) с мицеларна вода. Ей тази с диамантите >>

Стъпка 2: Измивам лицето с измиващ изглаждащ гел. Съдържа почистващи, хидратиращи и успокояващи комплекси и подготвя кожата за следващите стъпки.

Масажирам поне една минута по всички завойчета на лицето. Даже си купих лента за коса, за да ми е по-удобно.

Стъпка 3: Нанасям серум за лице с безимения пръст. Важно е, защото той дава точния натиск върху кожата. Лицето не се търка все едно е пода, отнасяме се нежно.

Стъпка 4: Нанасям нощен крем за лице с масажни движения не само на лицето, но и на шията.

Стъпка 5: Опитвам се да спя 8 часа.

На сутринта лицето се измива отново с хладка вода, слага се пак серум, крем около очите и дневен крем.

Правих това ежедневно в продължение на един месец.

Два пъти седмично ексфолирах кожата и започнах да пия биотин. Ексфолиантът е с много фини частици, има изглаждащ ефект и вече си взимам втора опаковка. А това е ГОЛЯМО събитие – да взема втора опаковка от нещо.

Слагам и маска за лице с какао и хиалурон. За нея съм ви разказвала тук >>

В крайна сметка резултатът е следният след месец старание:

Кожата ми се изглади на пипане. Вече не е грапава на места (скулите и брадичката). Вплътни се. Изравни се тена, т.е петната ми намаляха. Това, което не намаля, са ми тъмните кръгове около очите защото това с 8-те часа непрестанен сън просто не се получава с дете под 3 години.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Velina Tomova (@velina_estrella) на


Бръчките около устата, които ме притесняваха, изчезнаха. Разбира се, не говорим за видими бръчки, а за едно лееко увисване, което си го виждах аз и знаех, че ако не се погрижа сега, ще играе иглата. А аз игли не харесвам…

Хидратираща серия приключи точно когато кожата ми сякаш се измори и й се насити.

Тогава получих възможност да тествам Vichy LiftActive Collagen Specialist – дневен крем и маска за лице с чист хиалурон.

Изумителен продукт. ИЗУМИТЕЛЕН. Продължих да мия лицето си с изглаждащия гел, но вместо нощен крем започнах да редувам хиалуроновата маска и масло за лице с индрише на HandMaid – два дни масло, един ден маска.

Сутрините нанасям дневния крем на Vichy с колаген и биопептиди. И разбрах, че с едната хидратация само вече няма да стане.

Трябва си качествена грижа против бръчки, които все още са в самото си начало на образуване. Текстурата на крема е много нежна, но все пак плътна и лицето ми се чувства пухкаво и меко по онзи хубав и здравословен начин, по който се усещат детските лица.

Хиалуроновата маска кожата ми буквално я изпива. По упътване се нанася на тънък слой и излишъка се премахва след 5 минути с кърпичка. Направих го само веднъж, т.е сложих малко повече, за да има все пак излишък.

Остана сух слой, който махнах малко трудно и ми беше тъжно, че хабя маска.

Когато го използвам като нощен крем, т.е слагам съвсем малко, разнасям хубаво и си лягам, на следващия ден съм като събудена спяща красавица – със свежа и гладка кожа.

Пак стана дълъг пост, но бръчки лесно не се борят. Ако и вие се борите с бръчките като мен по нежния начин, можем да обменим опит и мнение на velina@Scribum.bg

Пожелавам ви красота! :)

Estrella