Ексфолиант – тайната на хубавата кожа

Ексфолиантите за лице са онези малки тайни за красота, от които не мога да се откажа. Те премахват замърсяванията и най-горния, мъртъв слой клетки.

Отдолу се разкрива нова, свежа кожа, по-гладка и видимо по-гладка.

Изпробвала съм какви ли не – от евтини до скъпи, с естествени или изкуствени ексфолиращи частици, като гел или като крем, с чиста захар…

С времето определих какво значи за мен „идеален ексфолиант“

  • да е с фини ексфолиращи частици
  • да е с ЕСТЕСТВЕНИ ексфолиращи частици (няма защо красотата ни да трови океана и рибите)
  • да е кремообразен, защото почиства по-добре
  • да е в тубичка с капаче, която мога да отворя с една мокра ръка (имах един в стъклено бурканче, със захар, който се буквано се топеше от мокрите ми пръсти и тракаше заплашително като го пусках в мивката)
  •  да се грижи за кожата ми, не само да я търка

Този, който отговаря на всички тези изисквания и може неизменно да бъде намерен в моята баня, е ексфолиант Optimals за всеки тип кожа.

В сайта на марката пише за него така: 

Ексфолиант за лице с богата, кремообразна формула, обогатена с комбинация от естествени шведски съставки – екстракт от ябълка и боровинки. Създаден да освежава, изглажда и почиства лицето в дълбочина, за да разкриете по-сияйна и красива кожа. Дерматологично тестван, без алкохол, подходящ за всеки тип кожа.

Активни съставки:

Ябълков екстракт, млечна киселина, ситно смлени бадемови черупки, екстракт от боровинки с витамин С за свиване на порите и избистряне на тена.

Как го ползвам: 

Два пъти седмично, в банята, на мокро лице. Когато имам повече време и си слагам маска за коса, леко си попивам лицето и нанасям ексфолианта на почти сухо лице. ЕФектът е още по-добър, само не трябва да се прекалява.

Обтривам лицето си в продължение на 1 минута, измервам с часовничето за миене на зъби на децата.

Крайният ефект: Гладка на пипане, без неравности, леко розовееща и без никакви черни точки кожа.

Редовна цена: 15.90 лв.

Аз го взимам винаги с 20% намаление, дори когато е на оферта. Пишете ми на лично, ще ви поръчам:

В Instagram >>>

Във Фейсбук >>>