French time of mine, защото нищо френско не ми е чуждо

Виж още

Заоблени форми и меки килими – новите тенденции в интериора

За много дълго време думата уют не намираше реално...

Обичам те колкото солта!

Помните ли онази приказка, в която най-малката дъщеря каза...

Къмпинг е.

Къмпинг е и зарязваш спането, защото чакаш да...

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Сподели

10 години учих френски. По образование съм учител по френски. Това обаче по никакъв начин не кореспондира с факта, че само за последния месец бях два пъти в ГЕРМАНИЯ, а в милата ми Франция съм била веднъж, за ден, при това не в Париж, а в Ница.

По някаква непонятна причина Франция ми бяха по тъча, включително се записвам на хор, който на предишния ден се е върнал от турне в Южна Франция и едва ли скоро ще отиде пак точно там, напускам работа, в която канят моят заместник на обучение във ФРАНЦИЯ и въобще – Франция е в мен, но аз в нея засега поне не съм била.

Embed from Getty Images

Това обаче не ми пречи да се радвам на всичко френско във всеки удобен момент. И освен че гледам френски сутрешен блок когато искам да се почувствам нормално, се ослушвам за всякакви френски събития като това, което организира моята мила приятелка Ива от Hedonista.bg.

French Time of mine е съботнонеделно събитие в сладкарница CakeBox, но посветено на виното.


Всъщност идеята е много симпатична. Ива и Hedonista избират темата и виното. Вики от CakeBox прави вкусни хапки в хармония с различните вина.

Добавяме и френска козметика и цветна декорация и получаваме едно много приятно нещо, на което ви обещавам, че ще си изкарате добре.

Предишния път отидох сама, но и за миг не ми беше самотно. Вики и Ива са чудесни домакини, а хората, които ходят на такива събития, имат вкус към добрите разговори точно както към добрите вина.

Този път звездата на събитието ще е пенливо френско вино, не шампанско, но тъй като във винената тема съм единствено дегустатор, ще оставя Ива да ви го представи когато дойдете на събитието.

Повече вижте в събитието на Hedonista.bg тук >>>