За жадна кожа след плаж – чист гел от алое вера

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Ходенето на плаж може и да забавление за душите ни, но е истинско изпитание за кожата на тялото и лицето. Ние прекарваме край морето повече от два месеца всяко лято и за мен беше истинско предизвикателство да опазя кожата на семейството (хаха, как само звучи) от лошата страна на слънчевите лъчи.

Колкото и да се мажем със слънцезащитен крем, солта, топлината и вятъра на плажа край Шабла изсушава лицето и тялото, с децата почерняваме като препечени филийки само за седмица и след това нюансът само става по-тъмен.

След баня можех да забележа с просто око, че дори кожата на 4-годишното е изпъната и суха, представете си моята в какво състояние е. На помощ дойде доброто старо алое, ползвано още от Клеопатра.

Всъщност имам този гел от алое вера още от зимата, защото знаех отдавна за доброто му действие при кожени раздразнения. А когато имаш малки деца, от октомври до март все с кожни раздразнения трябва да живеем.

Покрай децата обаче намазах и аз – и буквално, и преносно. Кожата ми е изключително суха, но от липса на влага, а не на мазнини, така че ми трябваше нещо хидратиращо през зимата, тъй като сме на парно и у дома въздухът е доста съх.

Слагах гел от алое като нощна маска. Той е прозрачен и лек и има феноменалното свойство да утолява жаждата на кожата, да лекува малките неразположения и да изпълва бръчиците.

То съдържа антиоксиданти като витамин А, витамин С, витамин Е, както и 7 от 8 незаменими аминокиселини. Известно със своите противовъзпалителни свойства.

Редувах нощна маска с гел от алое вера с традиционния ми нощен крем и категорично кожата ми стана по-пухкава в добрия смисъл на думата. Бих могла да кажа и „сочна“ :)

Мислех, че за 3 месеца гелът ще свърши с толкова нощно мазане, но той се оказа почти вечен. Дойде юни и го сложих заедно с останалата козметика в багажа за морето.

Както споменах, ние живеем там от юни до септември и макар да не ходим всеки ден на плаж, прекарваме много време навън на двора, което не е много по-различно.

Само за седмица всички хванахме тен и започнах да се чудя колко ли тъмни ще станем до края на август.

Напълно наясно съм с процесите, които настъпват в кожа, оставена на слънце. Тя просто бавно се изсушава, също както стафидите, маслините и лютите чушлета. Компенсирам тази загуба на влага с чистия гел от алое вера.

За разлика от останалите продукти за след слънце, в които почти винаги има някакво алое, заради хидратиращите му свойства, в моя гел има САМО алое и съвсем малко стабилизанти, колкото се полага на козметичен продукт.

Не мога да ви опиша облекчението, което изпитвам всяка вечер, след като го намажа по обрулените от слънцето рамене и ръце с гел от алое. Разбира се, не забравям деколтето и лицето, бедрата, изобщо – ако можеш да напълня вана с гел от алое и да вляза вътре, щях да го направя. Кожата ми го изпива.

Мажа, разбира се, и децата, защото те живеят във водата през повечето време и имат нужда от сериозна защита.

Моят гел от алое вера поръчвам от Форевър Ливинг, които са световен лидер в производството на алое вера и знаят всичко за употребата на това растение и за мазане, и за пиене.

Лятото е почти към края си, а аз имам още половин опаковка от този алое вера гел, което ще го класира в топ 2 на най-икономичните ми продукти. Йей, както казва сина ми :)