Ако hygge-то ви се губи, ето няколко идеи

Hygge (хиге се чете според мен) е датска концепция за уютен начин на живот. Това е четенето под одеялото докато навън вали, запалените свещи вечер и топлите пантофи, спокойствието на домашния уют и домашното приготвената храна.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Хигето е единственият начин за изкарване на зимата, която, като гледам, няма никакво намерение да си ходи.

Хигето, ако питате мен, е нормалния живот, в който не е нужно всичко да е идеално, да сме в непрестанно движение и непрекъснато излизане от „зоната на комфорт“.

Hygge е именно зоната на комфорт, в която всички имаме нужда да се приютяваме, защото това непрестанно търчане към нови и нови преживявания е всъщност ужасно изморително.

2e2a7699c034288828d9e1964702ff9e

Мойто Hygge тази зима продължава не повече от 5 минути, толкова ми се отпуска от Нейно величество бебето, но пък пет минути са си пет минути, гледам да ги практикувам качествено.

Освен топлото одеяло и удобната възглавница, добавям тефтер за писане, без задължително да пиша в него, една книга, без задължително да я чета и чашата с кафето с мляко. Нея задължително си я пия.

Гледам в петте ми минути Hygge да не си зяпам в телефона, който ми е единствената връзка с външния свят в момента, но ако не успея, поне гледам снимки на hygge в най-опасното място за всяка жена – Pinterest.

f86052b845c360be06fe6115c8e9816c

Там намерих и други hygge-идеи за прекарване на зимните вечери и бавни дни, защото това с карането на ски просто не е за всеки.

1) Прекарайте една вечер без телефон и телевизор. Играйте със семейството си на настолни игри или прочетете книга.

2) Запалете много свещи и се насладете на преобразения ви от светлината дом. Преди време си бях поръчала истински восъчни свещи, препоръчвам ви ги горещо и на вас, поръчват се оттук>>>

bees-wax-candles

Ръчно направени са, когато горят, не изхвърлят вредни вещества във въздуха и ухаят на мед.

3) Създайте нещо с ръцете си – сгответе, изплетете шал, оцветете картина, напишете истинско писмо на някого или пишете в дневника си. Ако се чудите какво да пишете, вижте тук някои идеи >>>

4) На връщане от работа си купете цветя. Без хартиения кич, в който ги продават, а само свежи стръкчета природа, с които да освежите дома си. Пък навън нека си вали.

8c631c609e2b470b7a16862c0f7aea04

5 ) Разходете се в парка, добре увити и после се приберeте на топло вкъщи, при чая, книгите и пухкавото одеяло.

И нека hygge-то бъде с вас :)