Ако ви дотегна от зима, ето няколко идеи уютни идеи

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Нали знаете какво е Hygge (хюга се чете)? Датска концепция за уютен начин на живот. Това е четенето под одеялото докато навън вали, запалените свещи вечер и топлите пантофи, спокойствието на домашния уют и домашното приготвената храна.

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

Хюга е единственият начин за изкарване на зимата, която, като гледам, няма никакво намерение да си ходи.

Хюга, ако питате мен, е нормалният живот, в който не е нужно всичко да е идеално, да сме в непрестанно движение и непрекъснато излизане от „зоната на комфорт“.

Hygge е именно зоната на комфорт, в която всички имаме нужда да се приютяваме, защото това непрестанно търчане към нови и нови преживявания е всъщност ужасно изморително.

2e2a7699c034288828d9e1964702ff9e

Освен топлото одеяло и удобната възглавница, добавям тефтер за писане, без задължително да пиша в него, една книга, без задължително да я чета и чашата с кафето с мляко. Нея задължително си я пия.

Гледам в петте ми минути Hygge да не си зяпам в телефона, който ми е единствената връзка с външния свят в момента, но ако не успея, поне гледам снимки на hygge в най-опасното място за всяка жена – Pinterest.

f86052b845c360be06fe6115c8e9816c

Там намерих и други hygge-идеи за прекарване на зимните вечери и бавни дни, защото това с карането на ски просто не е за всеки.

1) Прекарайте една вечер без телефон и телевизор. Играйте със семейството си на настолни игри или прочетете книга.

2) Запалете много свещи и се насладете на преобразения ви от светлината дом. Преди време си бях поръчала истински восъчни свещи, препоръчвам ви ги горещо и на вас, поръчват се оттук>>>

bees-wax-candles

Ръчно направени са, когато горят, не изхвърлят вредни вещества във въздуха и ухаят на мед.

3) Създайте нещо с ръцете си – сгответе, изплетете шал, оцветете картина, напишете истинско писмо на някого или пишете в дневника си. Ако се чудите какво да пишете, вижте тук някои идеи >>>

4) На връщане от работа си купете цветя. Без хартиения кич, в който ги продават, а само свежи стръкчета природа, с които да освежите дома си. Пък навън нека си вали.

8c631c609e2b470b7a16862c0f7aea04

5 ) Разходете се в парка, добре увити и после се приберeте на топло вкъщи, при чая, книгите и пухкавото одеяло.

И нека hygge-то бъде с вас :)