Имаме бебе, но какво ще стане с нас като двойка?

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Реших да започна тази поредица статии- „Имаме бебе, но какво ще стане с нас“, защото около мен прекалено много двойки не успяха да преминат през най-критичната година от отношенията си и се разделиха.

Най-критичната година се оказа, че не е нито третата, нито седмата от връзката, а първата след раждането на първото дете.

Тези, които запазиха семействата си и сега се радват на задружен, пълноценен и щастлив семеен живот, преминаха през кризи, които ги разтърсиха из основи.

Те не бяха подготвени за това, което ще им се случи – не като родители, а като двойка и всеки преживя промяната по различен начин.

Едни, както вече казах, се сплотиха и излязоха по-обичащи се, по-заедно и по-щастливи, други, за съжаление, не издържаха и спряха да са двойка.

Според мен, ако бяха подготвени за това, което ще им се случи, щяха да имат спокойствието и увереността, че кризата ще премине и ще могат да продължат нататък в семейния си живот по-зрели и по-щастливи.

Във времена, в които разводът или раздялата се случва по-лесно от запознанството, ми се струва нужно да полагаме всячески усилия да запазваме любовта, отношенията и семейната среда.

Вярвам, че благодарение на осъзната обич, подкрепа и доверие, които царят в едно здраво семейство, децата растат щастливи и уверени в себе си, а възрастните, т.е ние, се радваме на живота пълноценно.

Статиите от поредицата:

Защо мъжът ми ме отбягва или здравей, следродилна депресия

Кой ми взе жената или на кого са гърдите?