Ако мога да ви дам само един съвет, то той е „използвайте плажно масло“

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

enjoying_life-wallpaper-2560x1

~ Радвайте се на силата и красотата на младостта си. Всъщност, вие ще разберете силата и красотата на младостта си едва след като те избледнеят, но не им обръщате внимание сега. Повярвайте ми, след 20 години, когато разглеждате старите си снимки, ще си припомните по начин, който сега не можете да проумеете, колко много възможности е имало пред вас и колко невероятно сте изглеждали. И че всъщност изобщо не сте били дебели.

~ Не се притеснявайте за бъдещето. Или пък се притеснявайте, но знайте, че притеснението ви ще бъде от полза не повече от дъвченето на дъвка при решаване на уравнение по алгебра. Истинските ви беди в живота ще дойдат от неща, които никога не са се появявали в съзнанието ви, а ви заслепяват в 4 часа следобед на някой мързелив вторник.

~ Всеки ден правете нещо, което ви плаши.

~ Пейте.

~ Не бъдете безотговорни към сърцата на другите хора. Не се свързвайте с хора, които са безотговорни към вашето сърце.

~ Чистете си зъбите с конец.

~ Не си губете времето в ревност и завист. Някога сте по-напред, друг път изоставате. Надбягването е дълго и в крайна сметка е със самите вас. Помнете похвалите, които получавате. Забравяйте обидите. И ако успеете, кажете ми как сте го постигнали.

freedom

~ Пазете старите си любовни писма. Изхвърляйте старите си банкови извлечения.

~ Протягайте се.

~ Не се чувствайте виновни, ако не знаете какво искате от живота. Най–интересните хора, които познавам, не са знаели на 22г., какво искат от живота. Някои от най–интересните 40-годишни хора, които познавам, все още не знаят.

~ Взимайте калций. Бъдете внимателни с коленете си. Ще ви липсват, когато няма да са наред.

~ Може би ще се ожените, може би няма. Може да имате деца, може и да нямате. Може би ще сте разведени на 40 г., а може би ще танцувате патешкия танц на 75-тата годишнина от брака си. Каквото и да стане, не се възгордявайте прекалено много, нито се ругайте. Избраните от вас решения са наполовина резултат на късмета. Което е валидно и за всички останали.

~ Радвайте се на тялото си. Използвайте го по всякакъв начин. Не се страхувайте от него или от това, което другите мислят за него. То е най-великият инструмент, който някога ще притежавате.

~ Танцувайте. Даже и да няма къде другаде, освен в стаята, където живеете.

~ Четете указанията. Даже и да не ги спазвате. Не четете модни списания. Те само ще ви накарат да се почувствате грозни.

SHE-0119-ka-resolutions-enjoying-life

~ Опознайте родителите си. Някой ден те ще си отидат завинаги.

~ Бъдете мили с хората от вашето поколение. Те са най–добрата връзка с вашето минало и са вероятно хората, които ще са до вас и за в бъдеще.

~ Разберете, че приятелите идват и си отиват. Но на малко от тях трябва да държите.

~ Работете упорито. За да преодолеете разстоянията в географския смисъл и начина на живот. Защото колкото повече остарявате, толкова повече ще се нуждаете от хората, които са ви познавали на младини.

~ Приемете някои вечни истини. Цените ще се повишават, политиците ще лъжат. Вие също ще остареете. И когато това стане, ще си въобразявате, че когато сте били млади, цените са били поносими, политиците благородни, а децата са уважавали възрастните.

~ Уважавайте родителите си.

~ Не очаквайте друг да ви издържа. Може би притежавате фонд. Може би ще се ожените за богат човек. Но никога не знаете, кога това може да изчезне.

~ Не експериментирайте твърде много с косата си. Защото иначе, когато станете на 40, тя ще изглежда като на 85.

~ Внимавайте чии съвети ще приемете. И бъдете търпеливи с тези, които ви ги дават. Съветите са форма на носталгия. Даването на съвети е изваждане на миналото от мястото му, забърсване, боядисване на грозните части и преработване, за да се представи на по–висока стойност.

Но ми вярвайте за плажното масло!

* * *

Авторството на текста се преписва на Кърт Вонегът, но май не било негово, всъщност в крайна сметка вече няма значение. Напротив, има. Ясна е авторката, ура, жена е и всъщност обяснява обемната част със съвети за красота, които един мъж няма как да знае. Жената се казва Мери Шмих, журналист.