Капачки за бъдеще: Най-смислената инициатива, в която съм участвала

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Не може да не сте ги виждали – големите туби от минерална вода, в които хората пускат пластмасови капачки. Има ги в малки магазинчета, в сладкарници, в спортни центрове, в училища…

Известно време си мислех, че това е от онези кампании, които взаимстваме от чужбина, но я изпълняваме по български. Като онова с Ice Bucket Challenge, в което в крайна сметка ние само се поливахме с ледена вода, нито знаехме за какво, нито нищо.

С Капачки за бъдеще обаче не е така. Кампанията е изключително прозрачна, подробна, ясна и открита. Абсолютно всичко се обяснява във Фейсбук страницата.

До нас капачки се събират в един хранителен магазин. У дома направихме мини-пунктче за събиране :)

Нашите капачки са предимно от прясно мляко, тапата от шампанското на нова година и тя е тук, както и капачките от сиропите за кашлица на децата.

Днес беше Големият ден на предаване на събраните капачки.

Всички събрани капачки ще бъдат рециклирани, а Лазар и Мартина (организаторите на кампанията) ще купят със събраните средства кувьози за малките населени места.

Защото, нали знаете, тя нашата държава има за по-важни неща да дава пари…

Та днес беше пролетният ден за събиране. Занесохме събраните в нашето магазинче капачки на стадиона и искам да ви кажа, че беше наистина впечатляващо.

Към пункта за предаване се стичаха хора от всички улици, с малки и големи туби и нямаше човек, който да не каже „АА, капачките, капачките“. Настръхваш :)

Имаше стотици хора, огромен контейнер и още по-огромни купища пластмаса, която ще се рециклира, вместо да отиде на бунището и оттам в морето.

Всички ставаше супер бързо, имаше дори човек, който насочва автомобилите, които носеха в багажниците си туби с капачки.

Получихме и грамота :)

Да си мъничка част от голяма кауза е най-вдъхновяващото нещо. А на хората от Капачки за бъдеще мога да кажа само едно огромно БРАВО!

И на Мони и Тони, че са с толкова големи сърца ;)