С ментов шампоан срещу замърсяването – на косата и на природата

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Ментата е идеалната билка – зимно време я пием срещу простуда и за успокоение на нервите, лятно време я слагаме в коктейлите си, в лимонадата и върху малиновия сладолед.

Сега мента има и в шампоана ми от Klorane и официално мога да заявя, че лятото дойде.

Изборът на мента като основна съставка на козметика за коса не е случаен. Водната мента (mentha aquatica) има много силно пречистващо действие.

Тя вирее в езерата и в коренчетата й се събират всякакви замърсявания, включително тежки метали, и там си остават.

https://www.facebook.com/klorane.bulgaria/photos/a.164651246893404/2745184978840005/?type=3&theater

Богатата на антиоксиданти билка е привлякла вниманието на ботаниците от Klorane, които разработват серия за коса против градско замърсяване.

И понеже им е важно не само да правят козметика, но и да се грижат за природата, имат съвместен проект с китайския университета „Цинхуа“ за спасяване на замърсени водоеми.

Но да се върнем към козметиката и шампоана ми за коса с аромат на лято и свежа мента :)

Основните му качества са, че почиства косата много хубаво, без да я прави летяща, което за моята тънка коса е голям плюс. Освен това предпазва от неприятните градски миризми – на готвено, на пържено, на бензин, на пушек. 

Освен шампоан, има балсам и спрей, който спокойно можем да наречем дезодорант за коса. Използвам го вече след тренировка и след мол, където, както знаете, косата мирише на какво ли не.

За момичетата с дълги коси този спрей ще е още по-важен.

Естествено, ментовият аромат се хареса и на мъжа ми, така че се пригответе да споделяте. Ако ви е трудно, като на мен, вземете два и ги надпишете ;)

Другото хубаво е високият процент натурални съставки и опаковките, произведени от рецилкирани материали. Не обичам да съм красива за сметка на природата.

И да не забравя – винаги мийте косата си по два пъти. Първият път почиствате косата, вторият път давате възможност на активните съставки да подействат.

Поздрави,

Estrella

P.S. Ментовият кетъринг на събитието на Klorane заслужава специално внимание, особено мъфините ;)