Всеки има право на летен рожден ден, дори аз!

Родена съм на най-хубавата дата, в най-хубавата зодия. Единственото, което не й харесвам, е че е през зимата.

Принуден си да си каниш гостите, когато изобщо имаш настроение за това, на затворено, всички са облечени дебело и трудно прикриват предколедната си депресия.

Да не говорим, че е времето на коледните служебни партита и посещаемостта на рождения ден може да спадне значително предвид задължителното присъствие на купона на шефа.

На самата мен също не ми е до празнуване, когато въпросният ден започва в пълен мрак, студ, влага и мъгла, подсмърчам и ми се реве с глас, защото не съм виждала слънце от два месеца.

Не можеш да си почерпиш гостите със сангрия и студени череши, защото по това време има само туршия и кисело зеле.

Не можеш да се облечеш по-така, защото официални вълнени рокли няма. Плетени терлици с брокат – също, а те са единственото, което те спасява от бялата смърт.

Ако пък е необичайно топло, както беше на сегашния ми рожден ден, ти е едно такова влажно и напрегнато, защото хем имаш рожден ден, хем се чувстваш така, сякаш си объркал датата.

А да, и си каниш гостите от 6.20, защото в 9 вече всички се прозяват. Изобщо всичко е една пародия на рожден ден с елементи на трагичност.

estrella rojden den

Честно, кой е по-добрият фон за празнуване на рожден ден, м?

Затова всяка година по това време, т.е на 9 юни, се чудя не е ли време да започна да празнувам и летен рожден ден.

Празнуват се не само кръгли годишнини, а и половинки, нали. Може и четвъртинки или 2/3, ако сте родени през есента.

Важното е да е лято. Да ти е кеф на душата още като си отвориш очите. Да си кажеш „еей, къв готин ден е тоя моя рожден ден (или шест месеца от рождения ми ден).

Да си поканиш гости край басейн, в градина или да идеш на плаж с настроението, че през този ден си заслужаваш всичко – коктейлите, танцувалната стъпка и новата рокля.

За Нова година – другият празник, освен рождения ми ден, за който ми се иска да е през лятото, му намерих алтернатива – джулай морнинг си е чиста лятна нова година с цялото празнуване, пиене и чакане на изгрева на слънцето. Разкош.

20150701_054115

Но виж, за летен рожден ден ми остава да събера още малко смелост. А и ми е трудно да оформя покана, която да звучи като „Елате да празнуваме заедно 6 месеца от рождения ми ден“ :))