Малките ми женски съкровища

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

От няколко дни си имам гривна-сладкарничка. Толкова й се радвам, че ден по-късно се озовах по домашна рокля, боса в кухнята пред печката, но с гривна с речни перли и малки розови сладкишчета.

Казах си – какво пък, всеки миг от живота е специален и заслужава хубава гривна, включително пърженето на палачинки за вечеря, нали!

1

И с умиление седнах да разглеждам и другите си малки женски съкровища.

Не си купувам бижута често. Трудно си харесвам, чудя им се по две години (като тази гривна), но когато си ги взема, им се радвам и си ги нося до припадък.

И си казах „Брей, какъв късмет да се роди човек жена“. Имам си сладурска кутия с колело и джуфка, в която да си трупам перли, мидени гривни и карибски герданчета.

Мога спокойно да изглеждам като сладкарница и да мириша като компот (на круша и ванилия в настоящия момент) и това да ми носи тиха радост и умиление.

20160606_095326

Сега, ако реша, мога и един рев да му друсна, ей така, пак от същото умиление и ще ми стане още по-добре на душата. Но ще почакам с реването докато не си довърша мисълта.

А тя е, че трябва да сме много повече жени, отколкото мъже, да сме женствени, нежни, да ухаем на круша и да носим сладоледени бижута. И дълги поли. Да спрем да си влачим торбите, да завинтваме крушки и да носим впити дънки, от които ни излизат комплекси.

Женствеността е в малките аксесоари, в нежната усмивка и в приготвянето на палачинки за вечеря.

Другото е ненужна еманципация.

Откъде са ми съкровищата: 

Гривната е от „Огледалце, огледалце“, имат и обици-шоколади, гердани-шоколадови бисквити, изобщо е опасна работата >>>

Диадемата е от Iva’s Creation, мил спомен от първото Vintage Garden Party преди 3 години

Парфюмът с аромат на компот е Imagination на Орифлейм, a за лошите снимки не е виновен самсунга ми, а простия факт, че човек не може и да снима, и да пише добре.

С едното все ще е посредствен.

Мога да поръчам парфюма Imagination и други продукти на Орифлейм за вас :) Разгледайте каталога, напълнете си кошничката с каквото ви хареса и поръчайте. Това ще ви даде и уникалния шанс да се чуем по телефона, за да се уверя, че всичко е както трябва с поръчката ви :)