Реших: Ще остарявам като катедрала

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

barcelona-photoblog

Много си харесвам лицето. В смисъл, мое си е, нямам друго, по-добре е да си го харесвам, отколкото да не си, защото така или иначе друго няма да получа, нали така.

Затова гледам да си го глезя колкото се може повече. И да си го мажа с разни работи. И съм му обещала да не го бода с игли, освен ако не е супер наложително.

Също така спрях да му пуша, да му причинявам безсъние и да го храня с мазно и сладко.

С други думи – решила съм да остарявам като катедрала.

Честно и скромно казано, ако съдя по изненаданите погледи на хората, като им кажа на колко години съм, засега планът е успешен.

Най-новият ми помощник в тази ми цел – да заприличам на катедрала, е пшеничено масло на Икаров.

20160912_090600

Слагам го вечер, вместо нощен крем, а понякога и сутрин, ако няма да излизам.

Махам грима, измивам си лицето с топла вода и както е още мокро, нанасям малко пшеничено масло с масажиращи движения.

Втривам внимателно, мисля си положителни неща, например колко съм красива, умна и добра, пощипвам си линията на челюстта, поглаждам си бръчиците около устата и на челото и след около 30-тина секунди ми омръзва цялата процедура.

За това време обаче маслото, с помощта на водните капчици, е успяло да попие в сухата ми кожа и да я направи мека и еластична.

Цяла нощ маслото си действа, а на сутринта изгрявам по-красива от зора.

За този един месец, откакто го ползвам, петната от бременността ми почти изчезнаха, бръчиците около устата ми почти не се виждат, както и тези около очите. Като цяло тенът на кожата ми се изравни и вече не е толкова тънка и суха.

Пшениченото масло е подходящо за суха кожа, има антиоксидантно действие и е против бръчки.

Ето какво пише още в листовката:

20160912_090332

Масло от пшеничен зародиш:

От всички масла е най-богатото на витамин Е и зародишен лецитин, минерали, фитостероли, макро- и микроелементи, затова има характерен мирис. Витамин Е спомага за снабдяването на клетките с кислород и ги защитава от вредни вещества, забавя стареенето на кожата, а лецитинът се грижи за нейната свежест и еластичност.

Помага при напукани, нацепени, залющени устни.

Помага против образуване на стрии и отпускане на тъканите по време на бременност, като се масажира директно или се добавя към други козметични продукти. При цъфтеж на косата е подходящо да се втрива в краищата й.

Това шишенце ползвам от един месец и съм изразходила съвсем малко.

Засега не съм видяла да ми образува черни точки или други неприятности, да видим какво ще стане по-нататък. Ще се консултирам и с козметичката ми, която с голямата лупа вижда много неща, които аз нямам как да видя по лицето си.

Скандалното в цялата история е, че цената на пшениченото масло на Икаров е 4 лв. ЧЕТИРИ лева, а е най-добрият нощен крем, който съм ползвала досега.

Дали планът ми да остарея като катедрала е успешен, ще разберем след 60 години :))