Миенето на чинии е отровно занимание

retro-housewife-saving-water

Как се мият правилно чинии е въпрос, който ме занимава често. Има-няма – всяка сутрин. Разбира се, по-логично е да ме занимава въпроса „Кога най-сетне ще си вземем миялна машина“, но всъщност реших, че домакинската работа е като тренировка в шаолински манастир – приучава към търпение и смиреност.

Та докато смирено мия чиниите от вчерашния ден, зяпам около себе си, че даже се и зачитам във всички букви, които ми попаднат пред очите.

И хоп, откритие. Ако питате мен – точно толкова епохално, колкото и това на Айнщайн за гравитационните вълни, за което сега всички ще говорят 5 дни. Сякаш досега никой не е допускал, че това с времето и пространството е пълна стъкмистика.

Но не си мислех за Айнщайн и гравитационните вълни докато миех чинии, не. Мислех си, както обикновено, за препаратите, които миришат много хубаво, хубаво ни мият чиниите и после хубавичко се изтичат в канала и отиват морето, където да парфюмират рибите, мидите и калмарите. Парфюмират ги до смърт, защото препаратите за миене на чинии всъщност са отровни.

estrella-tide-retro-pubНо стига за рибите, да говорим за хората. Хората, т.е ние поглъщаме неуточнено голямо количество препарат за чинии, останало по съдовете ни дори и след най-старателното изплакване.

Различната твърдост на водата, степента на разсеяност на миещия чинии и най-вече – огромното количество препарат, което използваме, превръщат чистите ни чинии в чиста отрова.

Сигурно веднага ще прозрете конспирация на големите корпорации, които бавно искат да ни уморят. Все още никой не е отговорил на въпроса от кого ще печелят, като ни уморят, но и за това не говорим сега, ох, сутрин се разсейвам много лесно.

Говорим за това, че ние самите не знаем как се ползва препарат за чинии. Леем по гъбите водопади от веро, правим пяна до тавана и избираме все по-агресивни и по-агресивни препарати, сякаш готвим супи с машинно масло, а не с кервиз и гъби.

Истината за правилното ползване на препаратите за мине на чинии не е скрита, напротив, хората са си я написали на етикета отзад, който аз случайно зачетох докато смирено миех. Досега съм виждала този надпис само върху Ехо хидро балсам, който ме просветли както Айнщайн се е просветлил за гравитационните вълни.

Ето, да видите, че не си измислям.

eho_hidrobalsam_chinii

2 мл препарат е малко по-малко от една чаена лъжичка. Та само толкова се разтваря в два литра вода и са достатъчни, ако правилно разчитам етикета на Ехо, за миене на чинии.

Разбира се, преходът от половин литър препарат за всеки четири чинии към 2 мл за всички чинии е болезнен за промитите ни мозъци.

Затова започнете с малки стъпки. Например, започнете да пълните мивката с чинии и вода и църкайте малко количество препарат.

Или в малка симпатична кофичка разреждайте препарата за чинии с вода. Уверявам ви, че чиниите се мият също толкова добре, колкото и иначе, но не е толкова отровно нито за вас, нито за рибите.

Още за миенето на чинии от мен, което се оказва любима тема за сутрешно творчество:

Изкуството да си измиеш чиниите >>>

Абе мийте ги тези тоалетни