Кой ми взе жената или на кого са гърдите?

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Всеки мъж има едно уютно и сигурно място, на което намира смирение и покой след дълъг и труден ден – сгушен в примамващата гръд на половинката си.

Тази негова привилегия обаче рязко му бива отнета не от друг, а от собствения му малък наследник, който, въпреки крехкия си ръст от 52 сантиметра и тегло от само 3 килограма, се настанява на гърдите на мама и си остава там близо година.

Това е един от първите ясни знаци, че нещата вече са нови и нови навици трябва да се създават.

Кърменето винаги кара мъжете да се чувстват неудобно, поне в началото. Светът, в който живеем, ги е тренирал, че женските гърди са източник на сексуално удоволствие.

Има ли голи гърди, значи има секс. Или ще има.

След раждането обаче голите гърди значат съвсем други неща – че бебето е гладно, че въпросните гърди имат нужда от въздух и спокойствие между храненията и никой, ама наистина никой не отваря дума за секс.

И мъжете се стъписват. Не знаят да се възбуждат ли или не. Да се протегнат ли да ги пипнат или не. Изобщо – тези гърди, които доскоро бяха така удобно приканващи, сега на кого са?

Разбира се, гърдите са на бебето. Иска ми се да кажа, че са на жената, но не са. Гърдите след раждането са храната на бебето.

Колкото по-бързо мъжът свикне с факта, че е отдал любимите си гърди под наем на детето си, толкова по-малко напрежение ще се трупа.

Да, детето суче от гърдите по същия начин, по който мъжът си играе със зърната по време на любовната игра. Някои бебета дори имат навик да държат с пръстчета едно зърно, докато сучат от другото.

И когато някой, несвикнал с идеята, че гърдите не само секс, но и храна, всъщност те са на първо място храна, започва да се чувства неудобно. Не знае как да се държи – нито със собствената си жена, нито при гледката на друга жена, която кърми в парка.

Някои се притесняват, че никога повече няма да могат да погледнат на гърдите на жена си като на източник на удоволствие. Други много искат също да се включат в сукането и остават разочаровани, когато получат отказ.

Трети не знаят какво да правят с надигащото се умилително чувство и се ядосват. Забраняват на чуждите жени да кърмят на обществени места, а на собствените спират да обръщат внимание, защото им се сърдят, че са отстъпили гърдите си на друг.

Спокойно, всичко се нарежда когато кърменето приключи, гърдите си починат и бебенцето се превърне в дете.

Да си родител – без значение майка или татко, значи да овладееш бързо и до съвършенство умението да прескачаш от роля в роля. От баща в любовник, от майка в съпруга.

А гърдите – те могат всичко.

Тази статия е част от поредицата „Имаме бебе, но какво ще стане с нас“. Вижте всички статии от поредицата тук: 

Имаме бебе, но какво ще стане с нас?