Nespresso : за капсулите, машините и Юлиян Вергов

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Кафето е като виното – можеш да пиеш всякакво, но истинското удоволствие идва когато намериш своето. Мислех си го докато един симпатичен тип на име Александрос ми разказваше за характеристиките на Nespresso капсулата Колумбия по време на откриването на първия Nespresso бутик в София в Paradise center.

Разказваше ми за карамелените нотки, за лекия цитрусов вкус, който ще усетя в дъното на езика, и как това се комбинира хармонично с малки сладкиши за закуска.

Колумбия не беше моето кафе. Прекалено кисело и доста стипчиво. Успя да ме „уцели“ от втория път, решен да ми помогне в избора на любимо Nespresso. “Никарагуа“ си повтарях докато разглеждах останалите 27 вида различни капсули.

Признавам си, първата мисъл, която ми мина през главата когато влизах в магазина, беше „колкото много пластмаса има тук“.

Оказа се, че греша. Капсулите на Nespresso са алуминиеви и се рециклират. Дори Caran D’Ache имат партньорство с Nespresso и правят химикалки от рециклирани капсули.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Looking for your new favourite writing companion? @little.emma has just found hers and it is none other than our new Caran d’Ache x @Nespresso ballpoint pen made with recycled coffee capsules! #CarandAchexNespresso

Публикация, споделена от Caran d’Ache (@carandache) на

Другата грешка, която си признах на място, макар и на ум, че съм подценявала Nespresso. За мен Nescafe и Nespresso беше едно и също. Смятах, че в капсулите има ароматизирано инстантно кафе и се чудех защо е целият този шум и вълнение около тези кафе машини, капсули и всичко с тази марка.

Ами не, в капсулите няма нескафе. Има хубаво, селектирано от различни плантации, отговорно отгледано, набрано и изпечено кафе от най-висок клас.

Историята започва през седемдесетте години на миналия век, когато малката еспресо машина предизвиква истинска революция в приготвянето на висококачествено кафе в домашни условия.

През годините Nespresso постоянно усъвършенства своето изкуство, а високото качество, дизайна и преживяването, което предлага, оформя и развива кафе културата по целия свят. Компанията гарантира снабдяването с кафета от най-висок клас, като в същото време осигурява на фермерите по-добри доходи и се грижи за околната среда.

Пет дни след откриването на бутика на Nespresso в София вече мога ясно да заявя, че аз досега кафе не съм пила, всичко е било просто бледо подобие.

Остава ми да избера любимия си вкус сред 16-те които опитах и да се надявам, че няма да предозирам с кофеин ;)

А колкото до Юлиян Вергов от заглавието…радвахме му се на откриването, докато чакаме Джордж Клуни за някое от следващите събития в бутик на Nespresso ;)

Първият Nespresso бутик е на ет. 0 в Paradise Center, но можете да поръчвате спокойно капсули и кафемашини и на на официалния сайт на марката за нашата страна www.nespresso.bg и на телефон 0800 90091.