Носете си новите рокли, момичета

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Кога беше последният път, когато си облече официална рокля, високи обувки, гримира се добре и от огледалото те погледна една впечатляваща жена?

Кога беше последният път, когато се почувства специална?

На абитуриентския бал? На сватбата на най-добрия ти приятел? Преди четири години, когато беше кума?

Тук да се видиш в официална рокля може да ти се случи два пъти. На бал и на сватба. Втория път не е задължително, защото хората спряха да се женят и така се отказаха доброволно от един незабравим ден, в който да се почувстват наистина специални.

Нямаме традиции за вечерни тоалети, дори актьорите излизат да вземат наградите си Аскеер с традиционните дънки и уж артистичните си тениски.

Нямаме ресторанти (или са много малко), в които вечерния тоалет да е задължително облекло. Мислим си, че официалните рокли са само за Кроазет и Кодак Тиатър.

А всъщност се притесняваме. Притесняваме се от онова прословуто „какво ще кажат хората“. А те, хората, с присъщия си махленски манталитет ще кажат „тая пък какво се е нагласила“.

Чувала съм го дори на места, на които е задължително да си официално облечен. Чувала съм го на премиери, на балетни постановки, на приеми, на които присъстват посланици.

555

Сякаш не искаме да признаем важността на събитието, сякаш появявайки се с дънки, заявяваме „еех, аз съм вряла и кипяла в светския живот, тия тука ли ще ме впечатлят“.

А всъщност трябва да го направим за самите себе си. Да си обърнем внимание, да запомним мига, да се забавляваме, да излезем от спортно-елегантното всекидневие, което често е само спортно, по запалянковски, и да отпразнуваме един ден от живота си.

Без значение дали има повод или не. А всъщност повод винаги има.

Нужно е само малко ентусиазъм и желание да се почувстваш специален.