Какво да пишете в новия си тефтер, освен рецепти

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

В предишния си живот съм била или Паисий Хилендарски, или бенедиктински монах книжник. Само така мога да си обясня страстното ми влечение към писане в тефтер.

Водя си дневник от 6-ти клас и май така разбрах, че всъщност много обичам да пиша. Когато по-късно се появиха блоговете, тефтерът ми стана виртуален и достояние на всички.

Желанието да пиша на ръка никога не ме напусна и изписаните тефтери не спират да се трупат в едно кашонче с моето име отгоре.

Трупат се, както е видно от снимката, и неизписаните ми още тефтери.

20161217_092928

В някакъв момент имах отделни тефтери за служебни бележки, за лични бележки, за пътешествия (сякаш ходя някъде по-далече от Варна), за бележки за пазаруване и за рецепти.

Така пишех в осем различни тефтера едновременно и нито един не изписах докрай. А да изпиша един тефтер от кора до кора е едно от тазгодишните ми новогодишни обещания.

На помощ ми дойде списък с теми за писане, когато няма за какво да пишеш. Той включва описание на съвсем рутинни, ежедневни дейности, които няма да ви хрумне да запишете, защото не ви се струват достатъчно интересни.

Именно те обаче са малките нишки, които изтъкават живота ни и ще ни е приятно да си спомняме за тях след години.

Ключовото в спомените е, че с времето запомняме все по-малко и по-малко неща, защото намаляват събитията, които ни правят толкова силно впечатление, че да ги запомним.

Нормално е нещата от списъка да ви се сторят абсолютно скучни за описване, но сега мислите така. След години ще ви е умилително да видите как сте прекарвали дните си между две големи събития, какво сте закусвали, кога сте си лягали.

Освен това е доказано, че писането на ръка успокоява духа и подрежда мислите, така че не ми остава нищо друго, освен да ви представя моя списък с неща за писане в нов тефтер.

spisyk-tefter

Кликнете тук за снимка в по-голям размер, защото в този май нищичко не се чете :))

Когато опишете всичко това, можете да продължите с:

✓ Филмите, които гледате

✓ Козметиката, която ползвате

✓ Любимите предавания

✓ Обичаните храни на всеки член от семейството

✓ Сайтовете, които посещавате най-често

✓ Любимите марки кафе, мляко, захар, месо

Още идеи за изписване на тефтер можете да споделите във Фейсбук страницата ми – Estrella’s World >>>

Ах да, и последно. За да имам стимул да изпиша сегашния куп, си казах, че няма да си купувам нов тефтер докато не приключа с тези. А когато видя тефтер, който силно пожелавам, си го снимам, вместо да си го купувам. И си го гледам с умиление, както този, който видях в Orange център и който има най-нежните копринени страници, по които нямам търпение да плъзна черната си химикалка BIC :))

vintage-notebook