“Премахни от приятели” с Владимир Зомбори: Най-после смешна комедия без пошлости

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Опасно нещо е комедията. Движи те по ръба на добрия вкус, подритва възпитанието и евфемизмите и с няколко реплики разкрива същността на човека – онези негови скрити страсти, страхове и мечти, за които уж никой не подозира. 

Лесно можеш да разбереш какъв е един човек по онова, което го разсмива. 

Подхождам към театралните комедии предпазливо. Никога не знаеш кога ще попаднеш на парад на пошлостта и посредствените сексуални намеци, които е редно да разсмиват само деветокласници. 

За щастие, “Премахни от приятели” НЕ Е такава комедия. За двата си часа успя да ни разведри, развесели и успокои, че не сме единствените с трудности в поставянето на граници – към непознати, към близки и към собствените ни деца. 

Но аз го подхванах прекалено философски. “Премахни от приятели” е на първо място забавна история за семейство, което се сближава на круиз със симпатична, но настъпателна възрастна дама. 

Неспособни заради възпитанието си да й откажат, те се съгласяват тя да им погостува за няколко дни. Оказва се, че дамата е обвинена в убийствата на последните си двама съпрузи, баща си и брат си и определено не е човек, който искаш да ти е в къщата. 

Опасната жена се появява на вратата на семейството без предупреждение и въоръжена с ..изключително любезно отношение и добър подход към тийнейджъра вкъщи. 

Следват дни на напрегнато очакване дали нещо няма да се случи и истерично смешни ситуации “Нещото”, разбира се, случва, но ще ви оставя да разберете сами на 14 май в София, на 7 юни в Бургас и на 10 юни в Севлиево. ;) 

На сцената ще излязат Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Катя Иванова, Деян Ангелов и Анелия Луцинова. 

Играят чудесно и точно както човек започва да се подсмихва първо тихо, после по-силно и накрая се смее с пълно гърло, петимата изграждат образите си от спокойните първи минути на представлението до наистина смешния финал, след който аплодисментите са напълно заслужени. 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Velina Tomova (@velina_estrella)

  • Заслужава ли си “Премахни от приятели” с Владимир Зомбори и Мария Сапунджиева? Напълно! Препоръчвам го с две ръце, особено ако имате тийнейджър вкъщи и сте онлайн пристрастени към общуване (ужас, че тя тази комедия за мен е била написана). 

 

  • Колко струва билет за “Премахни от приятели”? Цените са между 30 и 40 лв, като могат да се поръчат и от Грабо, и от Ивентим. 

 

  • Кога пак ще се играе постановката? Вижте календара в сайта на Artvent.bg

 

А ако имате късмет като мен, ще видите на излизане от салона самия Владимир Зомбори ;)