Промяната е по-лесна, когато знаеш колко време ще отнеме

Виж още

Заоблени форми и меки килими – новите тенденции в интериора

За много дълго време думата уют не намираше реално...

Обичам те колкото солта!

Помните ли онази приказка, в която най-малката дъщеря каза...

Къмпинг е.

Къмпинг е и зарязваш спането, защото чакаш да...

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Сподели

Най-трудното нещо на този свят не е да се промениш, а да възприемеш себе си по новия начин. 

Когато си се характеризирал 20 години като пушач, е трудно да си представиш, че ще станеш непушач. 

Когато живееш като дебел човек, дори не можеш да си представиш как ще живееш като слаб човек. 

Понеже отказах цигарите успешно и отслабнах (почти успешно, защото отново ме чакат едни 5 кг за сваляне) имам няколко мисли за споделяне по повод промяната. 

Нищо не е завинаги. Мен това винаги ме успокоява.

Казах си “Ще се пробвам да не пуша един месец, но ако взема да умирам, ще си запаля цигара”. Понеже ми беше любопитно да видя колко най-дълго мога да изкарам без да пуша, така и не запалих повече. Вече десет години. 

По-лесно е когато знаеш колко ще продължи. Най-хубавото ми отслабване беше с програмата на Marina Dekova. Стартирах я, защото в традиционните й постове с резултати “преди и след” имаш точен срок – за 8 седмици. Тъй като вече бях износила две деца (два пъти по 9 месеца), си казах, че и тиква да ме кара да ям по време на тая програма, все ще успея да избутам 8-те седмици. 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Не е вторник (#tuesdaytransformation), за сметка на това е четвъртък #feelingfunny :D След като родих, единствено знам кога е събота и неделя, понеже тогава успявам да тренирам в залата. За това ще ви споделям снимки, независимо какъв ден е. Днес ви споделям отличния резултат на Велина, майка на две момченца! Тя успя да се справи и впечатли всички ни, въпреки грижите покрай децата, с домашни тренировки и не дотам стриктен хранителен режим ;) Вели, надявам се да поддържаш положението на ниво, въпреки че възобнови работната си дейност. #nottuesday but #thursdaytransformation soon #tbt on monday or sunday… #тиможешсъщо

Публикация, споделена от Marina Dekova (@marinadekova) на


Е, наистина успях да сваля килограмите и да се стегна, с впечатляващ за мен успех. Сега ми предстои пак, защото…е, защото се отпуснах.

Защото приемаме за даденост постигнатото, защото захарта е по-трудна за отказване даже от цигарите и защото ефектът от здравословното хранене е като миенето на зъбите и къпането – трябва да се практикува редовно, за да има ефект, докато накрая не спреш да го мислиш и не се превърне в навик.