Българките сме най-глупавите жени на света

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Знам, че се обидихте от заглавието. И аз се обидих от себе си преди около месец. Казах си „Жено, как може да си толкова глупава“.

Е, не съм глупава за всичко, даже за повечето сложни работи съм по-скоро умна, но за някои елементарни, близки до ума и до очите неща като това с какво да си почиствам лицето, съм направо за затвор.

Знаете ли колко различни продукта за почистване на лицето съм сменила за последните 15 години? Над 20.

Тествала съм всевъзможни тоници, лосиони, пени (или пяни, как се казва правилно), комбинация от тоалетно мляко и тоник в едно, мицеларна вода, мицеларен гел (пълно разочарование, запушиха ми се порите), двустъпни, тристъпни и не знам колко стъпни грижи за почистване на лицето, но никога досега, ама наистина никога не бях пробвала да почиствам лицето си с розова вода.

rose water

Не защото не знам, че такава съществува. Все пак, по тези ширини живея и аз.

Знам, защото съм ги виждала с очите си, че японките ползват розова вода. Знам как продавачките в магазините на Българска роза чакат с трепет автобуси с руснаци да нахлуят и да изкупят всичко, подредено по етажерките.

Но и знам как още от малка баба ми и сестра й ми бутаха мускалчета розово масло под носа и ми викаха „аууу, виж колко хубаво мирише“.

Ами не ми мирише хубаво, съжалявам. Мирише ми на баба и сестра й. На отминала младост, на кожено палто, завито в чаршаф в гардероба и на ей такива, нехубави работи.

Чудех се години наред на ума на парфюмеристите, които използват толкова много розово масло, че ни превърнаха в най-големия производител на розово масло в света.

Но глупавата съм била аз, не те.

Розовата вода всъщност се оказа идеалният продукт за сухата ми кожа.

Почиства, без да изсушава, овлажнява, подготвя я за слагане на масло или крем и всъщност не мирише толкова страшно, колкото си мислех, защото все пак не е чисто масло, а е вода и ароматът му е много лек.

Използвам розовата вода на Икаров, на които съм признателна, че ми отвориха очите и ме измъкнаха от групата на глупавите българки.

Да имаме такава скъпоценност за смешните 3 лв и да не я използваме, си е чисто престъпление срещу красотата.

Ако искате да четете още за парфюми, козметика и как да сте най-красиви на света, пишете ми мейл със събджект „Ние красивите ще спасим света“, а аз ще ви изпращам само интересни неща, някой и друг ваучер за отстъпка на козметика и може даже и подарък :) Обещавам ;)

estrella_beauty@abv.bg