Как си избрах серум за мигли

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

13331086_1294962267198344_3042453401287783226_n

Много си държа на миглите. Те, в комплект с очите ми, са любимата ми част, вероятно защото винаги съм държала да привличам хората с поглед, а не с нещо друго.

А и казват, че очите никога не остаряват, така че ето, още една логична причина да си ги пазя, харесвам и глезя.

В годините, в които нямаше никакво значение какви са ти миглите – т.е някъде между 5 и 11, се радвах на дълги и извити мигли, които се удължаваха още повече в следствие вродената ми емоционалност и лесна плачливост :)

Мигането с мокри ресници ми е докарвало някоя и друга топка сладолед повече или нова кукла, но онова време отдавна мина.

Заради порастването, слагането на спирала в продължение на десетилетия и махането на грима всяка вечер, миглите ми някак се скъсиха. Не са извити и са по-къси от преди.

Покрай търсенето на спирала за удължаване и извиване на миглите, която да НЕ Е със силиконова четчица, защото никаква работа не ми вършат, попаднах на серуми за растеж на мигли.

dfe12031f02aab9fe587f6d48e74c544

Чудо, викам си, като серум за растеж на бюст – нищо и половина с много реклама.

След като се поразрових обаче, научих, че това миглите не са като бюста и растежът им всъщност може да бъде подпомогнат.

Как обаче се избира хубав серум за мигли? Защото, съгласете се, никой не би се престрашил да си маже миглите с нещо, което може да го лиши завинаги от мигли, че не дай Боже и от зрение.

Подозрителна по природа към прекалените хвалби, четох, разпитвах и разучавах и извадих следните три важни, според мен, условия да повярваш и да си дадеш парите за определен серум за мигли.

(Какво избрах аз, ще ви кажа накрая).

Точка 1: Доказан произход

Всяко нещо трябва да се знае къде е произведено и от кого. Както храната, така и козметиката. Ако е лесно да видите на опаковката кой и къде го е произвел, това е +1 точка за този серум (или който и да е козметичен продукт).

12718267_1066561500032810_6039892855797167517_n

Това не съм аз. Това е доволна от своя серум за мигли Ревиталаш мадама от Нова Зеландия

Точка 2: Какво съдържа

Не съм химик, но ползвам интернет. Проверете съставките на серума, прочетете и представяне на продукта. Ако ви стане ясно какво ще слагате на миглите си, чудесно.

Разбира се, проверете термините, които не ви говорят нищо. Малко от нас знаят какво е биотин, но бърза справка показва, че е това е витамин В7, който помага растежа на ноктите и косата. Значи +1 точка за серума, който го има.

Ако производителя крие съставките или на опаковката пише „вижте в сайта ни“, подминавам.

Точка 3: Награди от медико-козметични издания и сертификати

Има награди, които се дават срещу пари, особено в България. Но има сертификати, които се дават на даден продукт след щателна проверка и изследвания.

Поинтересувайте се за наградите и сертификатите на серума за мигли, който искате да ползвате. Наградите на дерматологичното списание Dermascope например са доказателство за качеството на продукта.

Точка 4: Има ли доволни хора

Ако приятелка ми похвали продукт, за мен това има повече тежест от реклама. Като видя добър резултат при много хора (ако пък продукта се продава в много страни, още по-добре), е ясно, че ефектът не е рекламен трик.

Кой серум за мигли избрах: В крайна сметка, след много четене, се спрях на Revitalash. (От тяхната ФБ страница отмъкнах и снимките за този пост, хич не мога да се самоснимам).

За серума за мигли Ревиталаш намерих най-много положителни отзиви, дори от Нова Зеландия, история на продукта и съставки.

И да, имаше ефект, защото бях постоянна. После забравих да поддържам резултата и постепенно миглите ми се върнаха към нормалното си състояние преди да успея да ги снимам :)

Ако искате да четете още за серуми, козметика и как да сте най-красиви на света, пишете ми мейл със събджект „Ние красивите ще спасим света“, а аз ще ви изпращам само интересни неща, някой и друг ваучер за отстъпка на козметика и може даже и подарък :) Обещавам ;)

velina@scribum.bg