Сезонът на книгите

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш хавлията и чадъра спрямо най-красивата гледка на плажа и да си отвориш книгата.

Онази, която все я носиш в чантата в автобуса и над която заспиваш вечер, защото си смазан от работа.

Е, сега е нейният сезон. И както някой беше казал:

Aз меря отпуската си по броя прочетени книги. Тази година беше много хубава, три книги прочетох.

Предложенията за четива от всякакъв жанр точно в този момент изобилстват, затова малък пътеводител няма да е излишен. Предлагаме списък с незадължителна литература за лятото, който да изпълните още сега, докато тече Алеята на книгата и нейната онлайн версия.

(Иконката 🛍️ показва, че може директно да поръчате книгата от сайта на издателството като кликнете на заглавието – бел.ред.)

Трилър за разхлаждане

„Нечутата“ – Ники Френч 🛍️

Самотна майка подозира, че малката й дъщеря е видяла нещо… но пътят към истината може да й струва всичко.

Може би Тес се притеснява без причина, но да поверява грижите за тригодишната си дъщеря, Попи, на бившия си и новата му млада съпруга, я изпълва с особено чувство. Джейсън не е лош баща, но за Тес е болезнено да го гледа как се наслаждава на семейния живот с друга.

Когато Попи се връща от престой при баща си през уикенда, Тес намира сред нещата й куп шарени листове, но под тях се крие нещо, което я ужасява. Мрачна рисунка с черен пастел. Какво означава това? Нарисуваното е толкова просто и същевременно изпълнено с насилие, че майката трудно може да го разбере, а притеснението става все по-силно, когато с нежното си гласче детето изрича думите: „Той я уби“.

Поведението на момиченцето става странно, а майчинският инстинкт на Тес й подсказва, че дъщеря е станала свидетел на нещо ужасяващо. Решена да разбере истината, докато всички я уверяват, че си внушава, тя се впуска в опасно търсене, което предизвика буря от заровени тайни… и повече от един живот е заложен на карта.

Вдъхновяваща книга за разтопяване на душата

„Най-хубавото място на света е точно тук“ – Франсеск Миралес Контийох 🛍️

Когато не можеш да се отърсиш от миналото, потърси надежда в магията –тя винаги става в настоящето…

Ирис е на трийсет и шест години и след ужасен инцидент, целият свят изглежда губи смисъла си. Една случайна разходка я отвежда до кафенето „Най-хубавото място на света е точно тук”, където в продължение на шест необикновени дни загадъчен мъж, скрити послания и няколко чаши топъл шоколад променят живота й завинаги.

Точно така става с миналото: то е навсякъде, но не го виждаме. Затова не успяваме да се отърсим от него с лекота. Ние сме като кораб, останал неподви­жен, защото котвата му е заседнала в дълбините. Това, разбира се, не означава, че не можем да я изтръгнем оттам и да продължим да плаваме по пътя си.

Мотивираща книга, ако мечтаете за нещо повече

Пътят към финансова независимост – Дж. Л. Колинс 🛍️

 

„За мен преследването на финансовата независимост никога не е било заради пенсионирането. Обичам да работя и се наслаждавам на кариерата си. Целта ми е била да имам избор. Целта ми е била да мога да кажа „не“. Целта ми е била да събера сумата „Майната ви“ и да постигна свободата, която тя носи.“

— Дж. Л. Колинс

Често избягваме разговорите за пари. Дали защото ни е неудобно, не е прието, или просто не можем да говорим за това, понякога те са тема табу. Въпреки това парите са част от живота ни. Работим за тях, а те работят ли за нас?

Затворим ли очите си за финансовия свят, ставаме по-уязвими и се оставяме да бъдем лесно манипулирани. Истината е, че инвестирането не е сложна материя, но се представя като такава, защото определени хора печелят от това.

В „Пътят към финансова независимост“ Дж. Л. Колинс представя своя подход за дългосрочно инвестиране, който е не само лесен за разбиране и прилагане, а и по-мощен от другите в областта.

Още интересни книги за четене през лятото ще откриете в сайта на AMG пъблишинг. До 2 юни там тече онлайн Алея на книгата с намаления на изданията до 50%