…И косата ми оживя!

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

Първо косата ми беше като мокри водорасли, пльокнати на главата ми от непослушна детска ръка. Години наред се опитвах да докарам някакво подобие на обем, но това с тънка и дълга цъфтяща коса е невъзможно.

Особено когато носителката на тая коса е мързелива и непохватна с четката и сешоара. А и косата беше със собствено мнение, не понасяше стилизаране и неизменно заставаше във вида „мокри морски водорасли“ само 30 минути след фризьор.

Превратната точка дойде след една сватба, на която аз отново бях с традиционната си прическа – вързана на кок отзад, сплескана отгоре.

Махнах шнoлата, водораслите се пльокнаха на раменете ми и на мен ми дожаля. За мене си и за изтормозения ми вид, за невъзможността веднъж да се видя с едри букли по раменете и въобще да съм като другите жени с прическа.

На следващия ден след махането на шнолата, си махнах косата. Не цялата, не полудях като Бритни Спиърс, но драстично, вратът ми се оголи.

И изведнъж косата ми оживя. Бухна, зае красива форма като на момиче от списание във фризьорски салон. Ставах сутрин и бях с прическа. Лягах си вечер, пак с прическа. Чудо!

Едно измиване на косата и хоп, красота. Не вярвах на очите си. Косата ми беше жива!

И разбрах, че грижата за късата коса е изключително важна, защото няма как да спася „bad hair day“ с една конска опашка.

Оттогава обръщам специално внимание на шампоаните и наистина виждам разлика в действието им – нещо, което не можех да твърдя със сигурност, когато косата ми беше дълга.

Сега шампоаните за обем наистина дават обем, подхранващите маски моментално подобряват вида на косата ми и изобщо – ЛИЧИ си :)

Последните продукти, от които съм истински доволна, са шампоан и балсам за коса на L’Oreal Professionnel Lipidum Absolut Repair. Ето защо:

Шампоан за силно изтощена коса 100 мл Loreal Professionnel Absolut Repair Lipidium

Шампоанът Absolut Repair Lipidium доставя на косата липиди, които са били загубени поради боядисване, слънчево увреждане и агресори като хлор, сол и топлина. Когато косата е била подложена на подобни вредни влияния тя се чупи и накъсва лесно, трудно се поддава на стилизиране, цветът й избледнява и прави повърхността й неравна.

Още след второто или третото измиване, спрях да чувствам косата си като метла, знаете как е когато се ходи на плаж, а докато ходя, тя много приятно пружинира на главата ми, знак, че е жива и с настроение.

​Маска за силно изтощена коса Loreal Professionnel Absolut Repair Lipidium

Маската добавя още полезни липиди в косата и мирише много приятно. Държа я 2-3 минути, докато си ексфолирам лицето. След това изплаквам косата, като внимавам водата да тече само назад, за да не попадне част от маската на токущо измитото ми лице. Вероятно просто трябва да спра да правя двете неща едновременно :)

В комплекта за път, който получих като комплимент от L’Oreal има и малка опаковка подхранващ и хидратиращ крем 3 в 1 Lorеal Professionnel Mythic Oil.

Това е многофункционален крем за коса с подхранващо и хидратиращо действие. Силно концентриран крем, обогатен с арганово масло и витамин Е за дълбоко подхранване, бадемово масло, известно със своите омекотяващи и успокояващи свойства.

Може да се използва преди къпане, вместо балсам или като защита на косъма при изсушаване. Собствено мнение за тази част от комплекта нямам, защото човек една сестра има и понякога дори тя трябва да получава хубави продукти за коса ;)

Поздрави
Estrella