Да миришеш на боб вече е комплимент – парфюм Sublime Nature Tonka Bean

Топъл и дълбок аромат, с нотки на канела, ванилия, лек дързък акорд на мускус. Като коняк със стафиди, като горчив шоколад с много сметана, като нежна увереност, като спокойна решителност, като последния щрих в картината на едно пораснало вече момиче.

bty

Това е парфюмът ми в момента и всичко щеше да е истински магическо, ако не беше смешното му име – парфюм Боб Тонка.

Още в първия ден, в който казах на какво мириша, заваляха закачките – смилянски ли е боба, не съм ли прекалила със джоджена, това ли ще вечеряме, не се ли сърди баба Тонка, че й ползват името :) Една забава и веселие.

bty

А бобът Тонка не се прави на яхния. Прави се на парфюм. Или се слага в парфюми заедно с други аромати, за да оставяте след себе си незабравим ароматен шлейф.

Тонка боб се използва като заместител на ванилия, но притежава аромата и на канела, карамфил и горчив бадем. Ползвал се е като подправка, но в големи количества се оказал токсичен – когато се яде, не когато се мирише.

bdr

Парфюмът Sublime Nature Tonka Bean е създаден от Натали Лорсон – един от най-добрите парфюмеристи в света.

NATHALIE LORSON

NATHALIE LORSON

В блога на специалиста по грим и парфюми Данаил Велков четем:

Носът на Натали е в търсене на: “Всичко да е заоблено, нежно. Всичко да е направено с деликатност. Никога да няма вулгарност “, защото тя обича работата си. Независимо от марката, за която твори, тя слага по нещо от себе си, във всеки аромат. Стига да се появи идея, тя не я пропуска. Започва да я преследва с постоянна работа, докато успее да трансформира уханието в съзнанието, в ароматна течност. И никога не пропуска! Вдъхновява се от живота, пътешествията /особено онези до Япония/, цветовете, формите, уханията…смята, че всичко е свързано. Определя своята професия, като приключение в търсене на хармонията, като златотърсачество. А себе си, като постоянна, работеща със страст, отворена към света до някаква степен, но и трудна, дори чепата. Не се доверява лесно, но направи ли го веднъж- доверието й става безгранично и е готова да разкрие себе си. Всъщност, тя е доста чувствителна, а образът на “чепата и трудна” е само защитна бариера. Възразява да бъде наричана “нос”. “Толкова е тесногръдо да се обърнеш към някого с ” нос “.  Не съм нос!  Мозък съм! ”

Натали Лорсон е създала парфюма Black Opium на Ив Сен Лоран.

download

През 2016 г., Натали получава признанието „Майстор Парфюмерист“- най-високата титла в парфюмерията, и се нарежда измежду 12-те световно отличени парфюмеристи.

Из листата на клиентите са Armani, Кейт Мос, Джил Зандър, Студио Олфактив, Ив Сен Лоран, Bucheron, Zadig & Voltaire, Лалик, Давидов, Azzaro, Орифлейм, Versace, Роберто Кавали, Трусарди, Lancome, Balmain, Givenchy, Bvlgari, Shiseido…

И така, аз вече гордо мириша на боб. А за вечеря ще имаме печено месо и зелена салата, a не боб ;)

Ако искате да научите още за парфюмите,грижата за кожата и как да отслабнете без да гладувате, пишете ми на
velina@scribum.bg

А още козметика има тук: