Оптимална грижа за суха кожа – с Optimals*

Виж още

Давайте лимоните!

Давайте лимоните, ама от истинските, сочните, жълтите, ароматните, пораснали...

Когато Деми Мур срещна Мария Бакалова…

Има истинска Пепеляшка и нейното име е Мария Бакалова....

Сезонът на книгите

Най-сладкият миг е когато най-сетне си успял да наместиш...

Сподели

estrella_dry_roses

Сухата кожа няма нужда от вода външно. Плискането на лицето сутрин нека оставим за мечето, децата и хората с мазна кожа.

Ние, със сухата и чувствителна, която се чувства така сякаш ще се скъса на скулите, ако не  я намажем с нещо, трябва да сме по-внимателни в избора на козметика и почистващи препарати.

Години наред ползвах каква ли не козметика – скъпа, евтина, кожата ми се променяше, аз не разбирах, продължавах да я мажа с неподходящи неща, но всичко един ден се промени.

Събудих се на 30 с дете и суха/чувствителна кожа. А да, и с пресъхнал извор на разнообразна козметика.

Време беше да взема решение каква козметика АЗ да ползвам – според моите нужди, а не според наличностите.

Служебните ми задължения ме изпратиха на място, на което отново имах щедър достъп до козметика. Така успях да намеря „моята“ серия, която ползвам и до днес, макар отдавна да работя нещо друго – Optimals Oxygen Boost за суха/чувствителна кожа на Орифлейм. 

estrella_optimals_dryskin_daycream_oriflameestrella_optimals_dryskin_nightcream_oriflame

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Как познах, че това е моята серия?

Предлага ми почистване в две стъпки – махане на грим с тоалетно мляко и после премахване на остатъчните мазнини с тоник.

Има дневен и нощен хидратиращ крем за суха кожа с нежен аромат, в розова кутийка (опаковката е част от преживяването) и всъщност това е всичко, което искам аз от една серия грижа за кожата.

Консистенцията на тоалетното мляко е плътна, дава ми усещане за сваляне на всичкия грим и замърсявания. После освежавам с тоника, изсъхва, крем и край.

dryskin_optimals_oriflame_estrella

 

Кожата ми става мека, усещам я по-плътна и спокойно се усмихвам, защото чувството за разкъсване на кожата изчезва.

Няма само крем за околоочния контур, но аз така или иначе съм се отказала от идеята, че ще намеря идеалния за мен продукт за тази зона, ще си ходя набръчкана и щастлива.

За малко да забравя най-важната част – ексфолиантът за суха/чувствителна кожа, подходящ дори за ежедневна употреба.

Частичките са много фини, продуктът е кремообразен и след него не ми се образуват пъпчици – нещо, което ми причиняват всички по-груби продукти от този род.

Всички продукти Optimals са с активна антиоксидантна съставка, извлечена от шведска боровинка. Повече за това може да се види тук >>>

Цените на продуктите, когато няма намаление, са 19.90 за всеки от хидратиращите кремове за суха кожа, по 13,90 лв. за тоалетното мляко и тоника. На всеки няколко месеца обаче продуктите се предлагат с отстъпка и количеството е достатъчно, за да се изкара до следващия каталог,  в който ще има отстъпка.

Какви са актуалните промоции в Орифлейм, можете да видите тук >>>

Макар през последните години да редувах тази серия с други продукти, най-вече от любопитство, винаги се връщам към нея, когато кожата ми даде знак, че й е омръзнало от експерименти като се обсипе с пъпки, изсъхне видимо и изобщо – стане нехубава.

*Мнението за тези продукти си е лично мое, както и продуктите.

Мога да поръчам тези и други продукти на Орифлейм за вас :) Разгледайте каталога, напълнете си кошничката с каквото ви хареса и поръчайте. Това ще ви даде и уникалния шанс да се чуем по телефона, за да се уверя, че всичко е както трябва с поръчката ви :)